методичн≥ рекомендац≥њ

щодо виконанн¤ курсовоњ роботи з дисципл≥ни

«ќрган≥зац≥¤ виробництва» спец≥альност≥ 5.050202

ƒл¤ заочного в≥дд≥ленн¤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ѕолтава 2007р.

 

 

 

 

¬ступ

 

ћетодичн≥ рекомендац≥њ  розроблен≥ дл¤ студент≥в заочник≥в спец≥альност≥ 5.050202 «ќрган≥зац≥¤ виробництва» за програмою дисципл≥ни,¤ка в≥дпов≥даЇ назв≥ спец≥альност≥.

«абезпеченн¤ конкурентноздатност≥ виробництва потребуЇ опрацюванн¤ ≥ прийн¤тт¤ всеб≥чно обірунтованих р≥шень в≥дносно процес≥в,пов’¤заних з економ≥ко-виробничою д≥¤льн≥стю аграрного виробництва,що вимагаЇ належноњ п≥дготовки спец≥ал≥ст≥в ринкового типу.÷ьому п≥дпор¤дковуЇтьс¤ вс¤ система форм ≥ метод≥в навчанн¤-лекц≥њ,сем≥нарськ≥ ≥ практичн≥ зан¤тт¤,самост≥йна робота та курсове проектуванн¤. ожна з цих форм вир≥шуЇ власн≥,але взаЇмопов’¤зан≥ завданн¤.«аключним етапом вивченн¤ курсу «ќрган≥зац≥¤ ≥ плануванн¤ с≥льськогосподарського виробництва»Ї виконанн¤ курсовоњ роботи.

 урсова робота Ї св≥дченн¤м вм≥нн¤ студент≥в самост≥йно збирати,опрацьовувати ≥нформац≥ю стосовно обраноњ теми,об’Їктивно оц≥нювати результати виробничоњ д≥¤льност≥ господарства,ви¤вл¤ти невикористан≥ резерви ≥ запропонувати грамотне њх використанн¤ на практиц≥.  

¬ир≥шенн¤ цих завдань потребуЇ певних методичних п≥дход≥в.ѕропонован≥ методичн≥ рекомендац≥њ висв≥тлюють зм≥ст ≥ методику виконанн¤,пор¤док опрацюванн¤ р≥зноњ ф≥нансовоњ зв≥тност≥,л≥тературних джерел тощо.

¬икористовуючи рекомендований методичний п≥дх≥д,студент визначаЇ тенденц≥њ чи законом≥рност≥ розвитку чи законом≥рност≥ розвитку конкретного економ≥чного ¤щика,надаЇ висновки ≥ пропозиц≥њ виробництва.

 

 

ћета ≥ завданн¤ курсовоњ роботи з

дисципл≥ни»ќрган≥зац≥¤ виробництва»

 

 

 

 

ћета:поглибленн¤ студентами теоретичних знань,набутт¤ та закр≥пленн¤ практичних навичок самост≥йноњ роботи з метою њх реал≥зац≥њ в практичн≥й д≥¤льност≥.

«авданн¤:

-     навчити студент≥в анал≥зувати,детально вивчати ≥ опрацьовувати нормативн≥ документи,що регламентують п≥дприЇмницьку та орган≥зац≥йну д≥¤льн≥сть в р≥зних галуз¤х;

-     виробити у студент≥в практичн≥ навички використанн¤ здобутих знань дл¤ вир≥шенн¤ специф≥чних проблем орган≥зац≥њ виробництва;

-     дати можлив≥сть майбутньому фах≥вцю ч≥тко усв≥домити своЇ м≥сце в дос¤гненн≥ мети орган≥зац≥њ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.1  ≈тапи п≥дготовки курсовоњ роботи.

 

 

 

ѕ≥дготовка курсовоњ роботи включаЇ так≥ етапи:

1.¬иб≥р теми.

 ожен студент обираЇ тему курсовоњ роботи ≥з запропонового перел≥ку.ќбираЇ самост≥йно,в залежност≥ в≥д його зац≥кавленост≥ даною темою,або з допомогою викладача.

—тудент маЇ право обрати тему,пов’¤зану з м≥сцем проходженн¤ практики або проживанн¤.“акож сл≥д враховувати актуальну корисн≥сть та практичне значенн¤ теми.

 

2.ѕ≥дб≥р л≥тературних джерел.

¬ажлив≥ принципов≥ пон¤тт¤,що мають актуальний характер,м≥ст¤ть у законах,указах,постановах та ≥нших джерел.

ƒопомогу у п≥дбор≥ л≥тератури надають каталоги обласноњ б≥бл≥отеки ≥м…≤.ѕ. отл¤ревського,аграрноњ академ≥њ,коледж.

ѕ≥д час вивченн¤ л≥тератури необх≥дно п≥дбирати окрем≥ положенн¤(цитати)≥ використовувати њх п≥д час написанн¤ розд≥л≥в.ѕосиленн¤ на тогочи ≥ншого автора сл≥д записувати в так≥й посл≥довност≥:пр≥звище та ≥н≥ц≥али автора,точна назва статт≥,книги,назва видавництва,м≥сто,де зд≥йснено виданн¤,р≥к виданн¤,номер стор≥нки.

Ќеобх≥дно використовувати р≥зноман≥тн≥ статистико-≥нформац≥йн≥ джерела та дан≥,зд≥йснювати пор≥вн¤льний анал≥з д≥¤льност≥ досл≥джуваного господарства з аналог≥чним,середн≥ми показниками району,област≥ ”крањни.

¬их≥дним матер≥алом дл¤ виконанн¤ курсовоњ роботи Ї зв≥тн≥ та планов≥ документи господарства.ѕри цьому використовують ≥нструктивн≥ матер≥али та рекомендац≥њ науково-досл≥дних установ. 

 

3.—кладанн¤ плану.

ѕлан курсовоњ роботи складаЇтьс¤ студентом самост≥йно з урахуванн¤м опрацьованоњ л≥тератури.ѕлан складати можна лише тод≥,коли добре ≥ глибоко вивчена рекомендована л≥тература,статистичн≥ матер≥али.¬≥н визначаЇ структуру,зм≥ст,лог≥чний взаЇмозв’¤зок частин роботи.  урсова робота повинна мати ч≥тку ≥ лог≥чну структуру,складовими ¤коњ Ї вступ,два розд≥ли,висновки та пропозиц≥њ,список використаноњ л≥тератури,додатки.

¬ступ (1-3 стор≥нки)-висв≥тлюЇ основн≥ завданн¤,¤к≥ сто¤ть перед с≥льським господарством ”крањни на сучасному етап≥.—л≥д викласти актуальн≥сть теми,визначити мету та завданн¤.

I розд≥л (12-15 стор≥нок)»орган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства».

1.ѕриродньо-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

Ќавести загальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство,на баз≥ ¤кого виконуЇтьс¤ робота:повна назва п≥дприЇмства,район,область.рекв≥зити(розрахунковий рахунок,телефон,адреса п≥дприЇмства).–озташуванн¤ щодо районного центру,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ќбласного центру,в≥дстань в≥д центрального садиби господарства до м≥сць збуту продукц≥њ (в к≥лометрах).¬казати к≥льк≥сть населених пункт≥в,назву центрального населеного пункту,пункт≥в надходженн¤ вантаж≥в,на¤вн≥сть шл¤х≥в сполученн¤ та виробничий напр¤мок господарства.

2.ѕриродньо-кл≥матичн≥ умови п≥дприЇмства:рельЇф,грунти,температурний режим,к≥льк≥сть опад≥в,тривал≥сть джерел водопостачанн¤.

–озм≥ри с≥льськогосподарського п≥дприЇмства :загальна земельна площа та ск≥льки гектар с≥льськогосподарських уг≥дь(з цих р≥лл≥,пасовища,с≥нокоси,багатор≥чн≥ рослини,перелоги).

3.характеристика ресурсноњ бази п≥дприЇмства.

Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть (к≥льк≥сть великоњ рогатоњ худоби,всього по статево-в≥кових групах).ћатер≥ально- техн≥чн≥ засоби(загальна к≥льк≥сть,трактор≥в,комбайн≥в,с-г знар¤дд¤,буд≥вл≥,ангари,площадки в штуках).“ехнолог≥чн≥ карти.

4.ѕоказники виробничо-ф≥нансовоњ д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

¬≥дпов≥дно до теми сл≥д використовувати дан≥ статистичноњ зв≥тност≥ за останн≥ 3-5 рок≥в з висновками щодо ефективност≥ чи неефективност≥ виробництва,зробити анал≥з з≥ схемами недол≥к≥в господарства.

II розд≥л (15-20 стор≥нок).ќбгрунтовуютьс¤ ≥снуюч≥ в п≥дприЇмств≥ форми орган≥зац≥њ прац≥ ≥ оплати,орган≥зац≥¤ розвитку окремоњ галуз≥(вид продукц≥њ)та орган≥зац≥њ виробничих процес≥в зг≥дно плану.

II розд≥л пов'¤заний з I на п≥дстав≥ отриманих у ньому результат≥в.«а цими результатами фактичного стану господарства та виконаних економ≥чних розрахунк≥в з ≥снуючою методикою обірунтовуЇтьс¤ виробнича та ф≥нансова програма зг≥дно з темою роботи.≈коном≥чн≥ розрахунки звод¤ть у таблицю.

¬ цьому розд≥л≥ викладають загальнотеоретичну частину обраноњ теми.“еоретичн≥ положенн¤ повинн≥ бути п≥дкр≥плен≥ статистичними даними з оф≥ц≥йних статистичних дов≥дник≥в,системи показник≥в,системи показник≥в,¤к≥ характеризують стан проблеми.—л≥д запропонувати конкретн≥ шл¤хи усуненн¤ ви¤влених недол≥к≥в,вир≥шенн¤ р≥зних ф≥нансових проблем на основ≥ удосконаленн¤ виробничоњ структури,пол≥пшенн¤ використанн¤ виробничих ресурс≥в,трудових,освоЇнн¤ заощаджу вальних технолог≥й тощо.

ћатер≥али даного розд≥лу повинн≥ бути лог≥чним продовженн¤м теоретичних положень з практичною д≥¤льн≥стю п≥дприЇмства

¬исновки ≥ пропозиц≥њ(2-3 стор≥нки)

” висновках ≥ пропозиц≥¤х п≥двод¤ть коротк≥ п≥дсумки досл≥дженн¤(розкривають актуальн≥сть обратноњ теми,перераховують основн≥ напр¤мки досл≥дженн¤,зазначають конкурентн≥ шл¤хи усуненн¤ недол≥к≥в,оч≥куваний економ≥чний ефект в≥д пропозиц≥њ)

ƒо курсовоњ роботи стосовно вибраноњ теми потр≥бно додати статути п≥дприЇмства,установчий догов≥р,положенн¤ про оплату прац≥,технолог≥чну карту,виробничу програму,граф≥ки,схеми,ф≥нансову,обл≥кову зв≥тн≥сть тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ќформленн¤ та написанн¤ курсовоњ роботи

ѕри написанн≥ сл≥д про¤вити вм≥нн¤ економ≥чно грамотно,лог≥чно викладати своњ думки,ор≥Їнтуватис¤ в нин≥шн≥х ринкових в≥дносинах. урсова робота повинна бути написана державною мовою,грамотно,розб≥рливо,ч≥тким почерком,без виправлень.ѕри використанн≥ джерел на рос≥йськ≥й та ≥нших мовах назви,цитати сл≥д подавати мовою ориг≥налу.вказати пор¤дковий номер джерела ≥з зазначенн¤м стор≥нки ≥ вид≥лити квадратними дужками,наприклад[4,с.15].–обота може бути написана в≥д руки,або надрукована (комп’ютер,друкарська машина) на стандартних аркушах формату ‘4.“екст пишетьс¤ з одного боку аркуша,зворотн≥й б≥к залишаЇтьс¤ чистим.

Ќумерац≥¤ стор≥нок повинна бути наскр≥зною ≥ проставл¤тис¤ арабськими цифрами зверху на стор≥нц≥.ѕерша стор≥нка-титульна,друга стор≥нка-зм≥ст,трет¤ стор≥нка-«¬ступ»,з нењ починаЇтьс¤ нумерац≥¤ стор≥нок роботи,включаючи додатки,на двох перших стор≥нках номер не проставл¤Їтьс¤.

ќбс¤г роботи повинен складати 40-50 стор≥нок.

–озм≥щувати текст курсовоњ роботи сл≥д так,щоб залишати пол¤:з л≥вого боку 25-35 мм;з правого боку-10 мм;зверху-20 мм;знизу-20 мм.

“аблиц≥ повинн≥ бути не гром≥здкими,нумерац≥¤ таблиць суц≥льна,зверху праворуч пишетьс¤ слово «“аблиц¤»та њњ пор¤дковий номер.Ќаприклад,

“аблиц¤ 1.3 (трет¤ таблиц¤ першого розр¤ду).

«аголовок таблиц≥ починають з великоњ л≥тери ≥ розм≥щують нижче слова «“аблиц¤». ожна маЇ тематичну назву,що в≥дображаЇ њњ зм≥ст.ѕри перенесенн≥ таблиц≥ на наступну стор≥нку в правому верхньому кутку ц≥Їњ стор≥нки сл≥д писати:»ѕродовженн¤ таблиц≥…».

ѕ≥сл¤ кожноњ таблиц≥ подають основн≥ висновки,¤к≥ сл≥д розпочинати словами:»як св≥дчать дан≥ таблиц≥…»,»јнал≥з даних таблиц≥…».

‘ормули вид≥л¤ють з тексту в окремому р¤дку.‘ормули повинн≥ мати нумерац≥ю.” к≥нц≥ роботи подаЇтьс¤ список використаноњ л≥тератури,а за ним додатки.” к≥нц≥ тексту проставл¤Їтьс¤ п≥дпис  автора та дата написанн¤ роботи.√отова робота п≥дшиваЇтьс¤ у папку.

¬иконану роботу та оформлену роботу здають в заочне в≥дд≥ленн¤.¬икладач њњ перев≥р¤Ї та рецензуЇ.Ќа титульному аркуш≥ робл¤ть позначку «ƒопускаЇтьс¤ до захисту»або «Ќа доопрацюванн¤»,проставл¤Ї дату ,св≥й п≥дпис.ƒл¤ захисту курсовоњ роботи створюЇтьс¤ спец≥альна ком≥с≥¤ у склад≥ 2-3 викладач≥в.

–езультати захисту в≥дображають у в≥домост≥,¤ка пот≥м здаЇтьс¤ зав≥дуючому в≥дд≥ленн¤м.

” зал≥ков≥й книжц≥ робитьс¤ позначка з оц≥нкою про захист курсовоњ роботи.«а п≥дсумками захисту виставл¤Їтьс¤ оц≥нка «в≥дм≥нно»,»добре»,»задов≥льно»,»незадов≥льно».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ќр≥Їнтована тематика курсових роб≥т

 

 

 

1.      ќр≥Їнтац≥¤ використанн¤ земельних уг≥дь на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

2.      ќрган≥зац≥¤ ефективного використанн¤ трудових ресурс≥в с≥льськогосподарського п≥дприЇмства.

3.      ќрган≥зац≥¤ рац≥онального використанн¤ машинно-тракторного парку на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

4.      ќрган≥зац≥¤ рац≥онального використанн¤ автопарку на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

5.      ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки,збер≥ганн¤ ≥ використанн¤ кор≥в на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

6.      ќрган≥зац≥¤ виробництва молока.

7.      ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ ¤ловичини на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

8.      ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥¤ свинини на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

9.      ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥¤ продукц≥њ птах≥вництва на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

10.  ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки,«бер≥ганн¤ та реал≥зац≥њ зерна  та продукц≥њ переробки зернових продовольчих культур (оз.пшениц¤,оз.жито) с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

11.  ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки,збер≥ганн¤ та реал≥зац≥њ продукц≥њ круп’¤них культур (просо,гречка) на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

12.  ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ овоч≥в на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

13.  ќрган≥зац≥¤ виробництва, реал≥зац≥ картопл≥ на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

14.  ќрган≥зац≥¤ п≥двищенн¤ виробництва, переробки ≥ реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику та продукц≥њ його переробки на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

15.  ќрган≥зац≥¤ виробництва ≥ реал≥зац≥ кукурудзи на зерно  с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

16.  ќрган≥зац≥¤ ефективност≥ ≥ використанн¤ земельних ресурс≥в ≥ шл¤хи њњ подальшого п≥двищенн¤

17.  ќснови науковоњ орган≥зац≥њ ≥ нормуванн¤ прац≥ в с/г господарств≥.

18.  ќрган≥зац≥¤ д≥¤льност≥,економ≥чн≥ засоби функц≥онуванн¤ окремих с≥льськогосподарських п≥дприЇмств;акц≥онерних товариств,товариств з  обмеженою в≥дпов≥дальн≥стю, с≥льськогосподарських виробничих кооператив≥в,сел¤нських (фермерських)господарств,проблеми њх встановленн¤ ≥ ефективного розвитку.

19.  ‘ормуванн¤ ц≥н на господарському ринку.

20.  ≤нвестиц≥йна д≥¤льн≥сть аграрних п≥дприЇмств.

21.  ќренда земл≥:суть,механ≥зм зд≥йсненн¤,ефективн≥сть.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.  ќрган≥зац≥¤ та економ≥чна ефективн≥сть  використанн¤ основних виробничих фонд≥в.

23.  ≈коном≥чна ефективн≥сть та орган≥зац≥¤ виробництва ≥ переробки цукрового бур¤ка.

24.  ќрган≥зац≥¤ ≥ плануванн¤ технолог≥чних карт в рослинництв≥.ћетодика складанн¤

25.  ќрган≥зац≥¤ функц≥онуванн¤ товарних б≥рж.

26.  ≈коном≥чна суть ≥ роль розвитку маркетингу в с≥льському господарств≥ р≥зних форм власност≥.

27.  ѕор¤док створенн¤ та орган≥зац≥йно-економ≥чн≥ основи приватних п≥дприЇмств.

28.  ќрган≥зац≥¤ ≥ плануванн¤ виробництва продукц≥њ птах≥вництва на промислов≥й основ≥ та його ефективност≥ (на приклад≥ птахофабрик).

29.  –ентабельн≥сть с≥льськогосподарського виробництва ≥ шл¤хи њњ п≥двищенн¤.

30.  ѕродуктивн≥сть прац≥,шл¤хи п≥двищенн¤.

 

 

ќр≥Їнтовн≥ плани виконаних курсових роб≥т

1.      ќрган≥зац≥¤ використанн¤ земельних уг≥дь в с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.’арактеристика ресурсного потенц≥алу п≥дприЇмства (трудов≥ ресурси).ќсновн≥    параметри матер≥ально-техн≥чноњ бази.

1.3.ƒетальна характеристика земельних ресурс≥в п≥дприЇмства (структури земельних уг≥дь,основн≥ показники земельного кадастру,ц≥на 1 га.земл≥ залежно в≥д њњ ц≥льового призначенн¤).

1.4.јнал≥з ефективност≥ використанн¤ р≥лл≥ та природних кормових уг≥дь за останн≥ три роки,виробництво на 100 га зерна,сон¤шника,цукрових бур¤к≥в,кормових одиниць (кормов≥ культури),валовоњ продукц≥њ рослинництва ≥ продукц≥њ тваринництва,чистого доходу.

–озд≥л 2.ќбгрунтуванн¤ резерв≥в п≥двищенн¤ ефективност≥ земельних ресурс≥в п≥дприЇмства.

2.1.ќрган≥зац≥йн≥ фактори п≥дприЇмства ефективност≥ використанн¤ земель.

2.2.¬досконаленн¤ структури пос≥в≥в с≥льськогосподарських культур.

2.3.“ипи,види ≥ схеми введенн¤ с≥возм≥н,њх розм≥ри,орган≥зац≥¤ ≥ ступ≥нь освоЇнн¤.

2.4.ќрган≥зац≥¤ трансформац≥њ та рекультивац≥¤ земельних уг≥дь п≥дприЇмства,п≥двищенн¤ ефективност≥ природних кормових уг≥дь.

2.5.ќренда земл≥,¤к резерв п≥двищенн¤ ефективност≥ господарюванн¤.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.ќрган≥зац≥¤ ефективного використанн¤ трудових ресурс≥в с≥льськогосподарського п≥дприЇмства

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3.“рудов≥ ресурси п≥дприЇмства,њх структура за статтею ≥ в≥ком.

1.4.—труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.5.Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.6.¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.7.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л 2.ќбгрунтованн¤ п≥двищенн¤ ефективност≥ використанн¤ трудових ресурс≥в в с/г п≥дприЇмства.

2.1.јнал≥з забезпеченн¤ ефективност≥ використанн¤ трудових ресурс≥в на п≥дприЇмств≥ (у розр≥з≥ галузей та п≥дгалузей).

2.2.–озрахунок витрат прац≥ й чисельност≥ працюючих.Ѕаланс трудових ресурс≥в.

2.3.‘орми орган≥зац≥њ прац≥ на п≥дприЇмств≥,њњ матер≥альне ≥ моральне стимулюванн¤.

2.4.¬плив ринку прац≥ на к≥льк≥сть та ¤к≥сний склад трудових ресурс≥в п≥дприЇмства.

2.5.Ќа¤вн≥сть орган≥зац≥йних фактор≥в п≥двищенн¤ ефективност≥ використанн¤ трудових ресурс≥в на п≥дприЇмств≥.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 3. ќрган≥зац≥¤ рац≥онального використанн¤ машино-тракторного парку на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

 –озд≥л 2. ќрган≥зац≥¤ ефективного використанн¤ машино-тракторного парку на     с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

2.1.јнал≥з виконанн¤ обс¤г≥в роб≥т машино-тракторного парку на  п≥дприЇмств≥.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.2.ќрган≥зац≥¤ забезпеченн¤ в потреб≥ ћ“ѕ п≥дприЇмства та визначенн¤ орган≥зац≥йних форм його використанн¤.

2.3.ќрган≥зац≥¤ обс¤г≥в механ≥зованих роб≥т,рац≥онального використанн¤ техн≥ки ≥ зниженн¤ витрат на њњ експлуатац≥ю.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

4. ќрган≥зац≥¤ рац≥онального використанн¤ автопарку на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л 2. ќрган≥зац≥¤ використанн¤ автопарку на  с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

2.1.јнал≥з виконанн¤ обс¤г≥в роб≥т автопарку на  п≥дприЇмств≥

2.2. ќрган≥зац≥¤ потреби автопарку на п≥дприЇмств≥ та орган≥зац≥йних форм його використанн¤.

2.3.ќрган≥зац≥¤ обс¤г≥в транспортних роб≥т,рац≥онального використанн¤ транспорту ≥ зниженн¤ витрат на його експлуатац≥ю.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. ќрган≥зац≥¤ переробки,збер≥ганн¤ ≥ використанн¤ корм≥в на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л 2.ќбгрунтуванн¤ орган≥зац≥њ та п≥двищенн¤ ефективност≥ переробки,збер≥ганн¤ ≥ використанн¤ корм≥в.

2.1.јнал≥з стану забезпеченост≥ тварин ≥ птиц≥ кормами на п≥дприЇмств≥.

2.2.¬досконаленн¤ переробки корм≥в на п≥дприЇмств≥.

2.3.ќрган≥зац≥¤ збер≥ганн¤ корм≥в та п≥дготовки њх до згодуванн¤.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

6. ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ молока та молочноњ продукц≥њ на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л 2.ќрган≥зац≥¤ ефективного виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ молока та молочноњ продукц≥њ на п≥дприЇмств≥.

2.1.–озм≥р галуз≥ молочного скотарства,удосконаленн¤ орган≥зац≥њ стада ≥ напр¤мок п≥двищенн¤  продуктивност≥ тварин.

2.2.ќрган≥зац≥¤ основних виробничих процес≥в,способ≥в утриманн¤ худоби.

2.3.ќрган≥зац≥¤ переробки ≥ реал≥зац≥њ молока та молочноњ продукц≥њ.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ ¤ловичини на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л 2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ ¤ловичини.

2.1.–озм≥р галуз≥ м¤сного  скотарства,удосконаленн¤ орган≥зац≥њ стада ≥ напр¤мок п≥двищенн¤  продуктивност≥ тварин.

2.2.ќрган≥зац≥¤ основних виробничих процес≥в,способ≥в утриманн¤ худоби.

2.3.ќрган≥зац≥¤ переробки ≥ реал≥зац≥њ ¤ловичини.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

8.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ свинини на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л 2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ.

2.1.–озм≥р галуз≥ м¤сного  скотарства,удосконаленн¤ орган≥зац≥њ стада ≥ напр¤мок п≥двищенн¤  продуктивност≥ тварин.

2.2.ќрган≥зац≥¤ основних виробничих процес≥в,способ≥в утриманн¤ худоби.

2.3.ќрган≥зац≥¤ переробки ≥ реал≥зац≥њ.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ продукц≥њ птах≥вництва в с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л 2.ќрган≥зац≥¤ п≥двищенн¤ ефективност≥ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ птах≥вництва.

2.1.–ац≥ональн≥ розм≥ри галуз≥.”досконаленн¤ орган≥зац≥њ стада птиц≥ ≥ реал≥зац≥њ продукц≥њ птах≥вництва.

2.2.ќрган≥зац≥¤ та вдосконаленн¤ основних виробничих процес≥в та способи утриманн¤ птиц≥.

2.3.ќрган≥зац≥¤ переробки ≥ реал≥зац≥њ продукц≥њ птах≥вництва.

2.4.≈коном≥ка ефективност≥ запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

10.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки,збер≥ганн¤ та реал≥зац≥¤ зерна та продукц≥њ переробки зернових культур (оз.пшениц≥,оз.жито) на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л 2. ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробк, ,збер≥ганн¤ та реал≥зац≥¤ зернових культур

2.1.јнал≥з ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ продукц≥њ зернових культур.

2.2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки зерна продовольчих культур.

2.3.ќрган≥зац≥¤ реал≥зац≥њ зерна продовольчих культур та продукц≥њ њх переробки.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.ќрган≥зац≥¤ виробництва,збер≥ганн¤ та реал≥зац≥њ продукц≥њ круп’¤них культур (просо,гречка) на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–оздыл 2.ќрганызацы¤ виробництва,переробки та реалызацыъ продукцыъ круп’¤них культук.

 2.1.јнал≥з ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ продукц≥њ круп¤них культур на п≥дприЇмств≥.

2.2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки круп¤них  культур.

2.3.ќрган≥зац≥¤ реал≥зац≥њ круп¤них культур та продукц≥њ њх переробки.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

12.ќрган≥зац≥¤,переробки ≥ реал≥зац≥њ овоч≥в на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л.2.ќрган≥зац≥¤ та п≥двищенн¤ ефективност≥ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ овоч≥в.

2.1.јнал≥з ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ продукц≥њ овоч≥вництва на п≥дприЇмств≥.

2.2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки продукц≥њ рослинництва.

2.3.ќрган≥зац≥¤ реал≥зац≥њ овоч≥в та продукц≥њ њх переробки.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.ќрган≥зац≥¤ виробництва ≥ реал≥зац≥њ картопл≥ на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л.2.ќрган≥зац≥¤  виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ картопл≥.

2.1.јнал≥з ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ картопл≥ на п≥дприЇмств≥.

2.2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки картопл≥.

2.3.ќрган≥зац≥¤ реал≥зац≥њ.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

14.ќрган≥зац≥¤ п≥двищенн¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику та продукт≥в цого переробки на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л.2.ќрган≥зац≥¤ та п≥двищенн¤ ефективност≥ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику та продукт≥в цого переробки на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.

2.1.јнал≥з ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику та продукт≥в цого переробки  на п≥дприЇмств≥.

2.2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки нас≥нн¤ сон¤шнику.

2.3.ќрган≥зац≥¤ реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику та продукц≥њ њх переробки.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.ќрган≥зац≥¤ виробництва ≥ реал≥зац≥њ кукурудзи на зерно на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥

 

¬—“”ѕ

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.

1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.

1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.

1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх продуктивн≥сть.

1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤ виробництва.

1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.

–озд≥л.2.ќрган≥зац≥¤  виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ зерна кукурудзи с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥ .

2.1.јнал≥з ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ кукурудзи на ефективност≥ ≥ використанн¤ земельних ресурс≥в кому п≥дприЇмств≥.

2.2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки кукурудзи на зерно.

2.3.ќрган≥зац≥¤ реал≥зац≥њ.

2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих заход≥в.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

16.ќрган≥зац≥¤ ефективност≥ ≥ використанн¤ земельних ресурс≥в ≥ шл¤хи њњ подальшого п≥двищенн¤.

 

¬—“”ѕ.

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.

1.1.«емл¤ ¤к головний ресурс.Ќеобх≥дн≥сть зд≥йсненн¤ земельноњ реформи.

1.2.–оль ≥ м≥сце земл≥ ≥ мета,механ≥зм зд≥йсненн¤.

1.3.ѕаюванн¤ земл≥ ≥ мета,механ≥зм зд≥йсненн¤.

–озд≥л 2. шл¤хи п≥двищенн¤ ефективност≥ ≥ використанн¤ земельних ресурс≥в.

2.1.ќрган≥зац≥йн≥ фактори п≥двищенн¤ ефективност≥ ≥ виконанн¤ земель.

2.2.¬провадженн¤ прогресивноњ системи землеробства.

2.3.”досконаленн¤ структури пос≥вних площ (типи,види ≥ схеми веденн¤ с≥возм≥н,њх розм≥ри).

2.4.¬провадженн¤ прогресивноњ технолог≥њ виробництва с≥льськогосподарськоњ продукц≥њ.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.ќснови науковоњ орган≥зац≥њ ≥ нормуванн¤ прац≥ в с/г господарств≥.

 

¬—“”ѕ.

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства

1.1.«м≥ст ≥ завданн¤ науковоњ орган≥зац≥њ прац≥ на п≥дприЇмств≥.

1.2.–ац≥ональна орган≥зац≥¤ прац≥ в рослинництв≥.

1.3. –ац≥ональна орган≥зац≥¤ прац≥ в тваринництв≥

1.4.ѕрогресивн≥ форми орган≥зац≥њ трудових колектив≥в.

–озд≥л 2.Ќормуванн¤ прац≥

2.1.Ќорми ≥ нормативи прац≥.ћетоди нормуванн¤.

2.2.—пособи вивченн¤ трудових процес≥в ( ласиф≥кац≥¤ затрат часу.ќрган≥зац≥¤ спостереженн¤._

2.3.Ќормуванн¤ прац≥ в ус≥х галуз¤х п≥дприЇмства.

¬досконаленн¤ нормуванн¤ прац≥ в пол≥пшенн≥ орган≥зац≥й виробництва ≥ п≥двищенн¤ його ефективност≥.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

18.ќрган≥зац≥¤ д≥¤льност≥,економ≥чн≥ засоби функц≥онуванн¤ окремих с≥льськогосподарських  п≥дприЇмств:акц≥онерних товариств,товариств з обмеженою в≥дпов≥дальн≥стю,с≥льськогосподарських виробничих кооператив≥в,сел¤нських (фермерських) господарств,проблеми њх становленн¤ ≥ ефективного розвитку.

 

¬—“”ѕ.

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства

1.1.ќрган≥зац≥йн≥ основи ≥ передумови створенн¤ п≥дприЇмства (виб≥р юридичноњ форми  проведенн¤ п≥дготовчоњ роботи,складанн¤ установчого договору,прийн¤тт¤ статуту,формуванн¤ статутного фонду ≥ майна).

1.2.ќрган≥зац≥йно-господарськ≥ основи п≥дприЇмства (мета д≥¤льност≥,основн≥ принципи д≥¤льност≥).

1.3.ќрган≥зац≥¤ управл≥нн¤.

1.4.«емельн≥ ≥ майнов≥ в≥дносини в п≥дприЇмств≥ (акц≥¤,пањ).

–озд≥л 2.≈коном≥чна оц≥нка функц≥онуванн¤ п≥дприЇмства.

2.1.ќрган≥зац≥¤ прац≥ та њњ оплата.

2.2.√осподарська та ф≥нансова д≥¤льн≥сть п≥дприЇмства.

2.3.ћатер≥ально-техн≥чне постачанн¤ та реал≥зац≥¤ продукц≥њ.

2.4.ќсновн≥ напр¤мки пол≥пшенн¤ д≥¤льност≥.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.‘ормуванн¤ ц≥н на с≥льськогосподарську продукц≥ю.

 

¬—“”ѕ.

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства

1.1.÷≥на ¤к регул¤тор розвитку ринковоњ економ≥ки в п≥дприЇмств≥

1.2.ќсобливост≥ утворенн¤ на продукц≥ю с≥льського господарства.

1.3.”мови ц≥ноутворенн¤ в досл≥джуваному господарств≥.

1.4.“еоретичн≥ основи ц≥ноутворенн¤ ≥ умови ринкових в≥дносин

–озд≥л 2.≈коном≥чна характеристика.

2.1. анали реал≥зац≥њ с≥льськогосподарськоњ продукц≥њ.

2.2.«абезпеченн¤ пр≥оритету ц≥н.

2.3.ѕ≥двищенн¤ ¤кост≥ продукц≥њ.

2.4.Ўл¤хи удосконаленн¤ ц≥ноутворенн¤ в умовах ринковоњ економ≥ки.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

20.≤нвестуванн¤ д≥¤льн≥сть аграрних господарств.

 

¬—“”ѕ.

–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства

1.1.—утн≥сть ≥нвестиц≥њ та њх напр¤мки.

1.2.ћетодика економ≥чноњ оц≥нки.

1.3.≤нвестиц≥йний стан  д≥¤льност≥ в об’Їкт≥в

1.4.џнвестицыйны процеси в с≥льському господарств≥.

–озд≥л 2.Ўл¤хи п≥двищенн¤ ефективност≥ ≥нвестуванн¤.  

2.1.≈коном≥чна характеристика господарства.

2.2.—труктура кап≥таловкладень.

2.3.“еоретичн≥ основи ≥нвестиц≥њ.

2.4.¬провадженн¤ економ≥чних метод≥в управл≥нн¤ ≥нвестиц≥йним процесом.

¬исновки ≥ пропозиц≥њ

—писок використаноњ л≥тератури

ƒодаток

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                     

 

 

 

 

 

 

ƒодаток 1

ћ≤Ќ≤—“≈–—“¬ќ ј√–ј–Ќќѓ ѕќЋ≤“» » ” –јѓЌ» ј√–ј–Ќќ-≈ ќЌќћ≤„Ќ»…  ќЋ≈ƒ∆ ѕќЋ“ј¬—№ ќѓ ƒ≈–∆ј¬Ќќѓ ј√–ј–Ќќѓ ј јƒ≈ћ≤ѓ

 

 

 

 

 

 ”–—ќ¬ј –ќЅќ“ј

з дисципл≥ни ќрган≥зац≥¤ виробництва

 

 

 на тему__________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

(на баз≥ п≥дприЇмства)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                         ¬иконав(-ла) студент(-ка)

                                                                                                                     заочного в≥дд≥ленн¤

                                                                                                                         __________курсу________

                                                                                                                         _______________________

                                                                                                                         _______________________

                                                                                                                       (пр≥звище,≥м¤,по батьков≥)

                                                                                                                                                 ер≥вник____________________

                                                                                                                             (пр≥звище та ≥н≥ц≥али)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2007 р

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ƒодаток 2

ћ≤Ќ≤—“≈–—“¬ќ ј√–ј–Ќќѓ ѕќЋ≤“» » ” –јѓЌ» ј√–ј–Ќќ-≈ ќЌќћ≤„Ќ»…  ќЋ≈ƒ∆ ѕќЋ“ј¬—№ ќѓ ƒ≈–∆ј¬Ќќѓ ј√–ј–Ќќѓ ј јƒ≈ћ≤ѓ

 

«авданн¤

на курсову роботу

з дисципл≥ни ќрган≥зац≥¤ виробництва

_____________групи

____________________________________________________________________________________

(пр≥звище,≥м¤,по батьков≥)

 

 

 

 

 

 

“ема роботи

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«авданн¤ видане________200__р.

                                                                                                   ер≥вник курсовоњ роботи

______________________________

(п≥дпис,пр≥звище та ≥н≥ц≥али)

 

 

 

 

 

 

 

 

ƒодаток 3

 

 

ѕлан

 

курсовоњ роботи

 

¬ступ

–озд≥л 1_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1.1______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1.2______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1.3______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

–озд≥л 2_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2.1______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2.3______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ƒодаток 4

—труктура земельних уг≥дь господарства

¬иди уг≥дь

200   р

200   р

200  р

200  р в % до 200  р

га

%

га

%

га

%

«агальна земельна площа,в т.ч.

 

 

 

 

 

 

 

—≥льськогосподарськ≥ уг≥дд¤ з них:

 

 

 

 

 

 

 

–≥лл¤

 

 

 

 

 

 

 

—≥ножат≥

 

 

 

 

 

 

 

ѕасовища

 

 

 

 

 

 

 

—ади

 

 

 

 

 

 

 

≤нш≥ види уг≥дь

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

’арактеристика використанн¤ р≥лл≥ поЇднуЇ:ступ≥нь розораност≥,питома вага пос≥вних площ та структура пос≥в≥в(таблиц¤ 5)

“аблиц¤ 5.

—труктура пос≥вних площ в господарств≥

 

 ультури та групи

200   р

200   р

200   р

200  р в % до 200   р

га

%

га

%

га

%

«ернов≥ та зернобобов≥ в т.ч.

 

 

 

 

 

 

 

ќзим≥

 

 

 

 

 

 

 

яр≥

 

 

 

 

 

 

 

«ернобобов≥

 

 

 

 

 

 

 

“ехн≥чн≥ культури в т.ч

 

 

 

 

 

 

 

÷укровий бур¤к

 

 

 

 

 

 

 

—он¤шник

 

 

 

 

 

 

 

 артопл¤

 

 

 

 

 

 

 

ќвоч≥ та баштанн≥

 

 

 

 

 

 

 

 ормов≥ культури

 

 

 

 

 

 

 

 ормов≥ коренеплоди в т.ч.

 

 

 

 

 

 

 

Ѕагатор≥чн≥ трави

 

 

 

 

 

 

 

ќднор≥чн≥ трави

 

 

 

 

 

 

 

—илосн≥ культури

 

 

 

 

 

 

 

¬сього пос≥в≥в

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ћатер≥ально-техн≥чну базу господарства характеризують проказниками:енергоозброЇност≥,енергозабезпеченост≥,забезпеченост≥ п≥дприЇмства тракторами,зерновими комбайнами,основними засобами,фондозабезпечен≥сть та фондоозброЇн≥сть (табл. 6)

“аблиц¤ 6

ѕоказники забезпеченост≥ п≥дприЇмства виробничими фондами

ѕоказники

200   р

200   р

200   р

200  р в % до 200   р

≈нергоозброЇност≥,к.с.

≈нергозабезпеченост≥,к.с.

‘ондозабезпечен≥ст,грн.,

‘ондоозброЇн≥сть,грн,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“аблиц¤ 7

—труктура грошових надходжень в≥д реал≥зац≥њ продукц≥њ на п≥дприЇмств≥

 

¬иди продукц≥њ та галуз≥

200   р

200   р

200   р

“ис.грн

%

“ис.грн

%

“ис.грн

%

«ернов≥ та зернобобов≥ в

 

 

 

 

 

 

÷укровий бур¤к

 

 

 

 

 

 

—он¤шник

 

 

 

 

 

 

 укурудза на зерно

 

 

 

 

 

 

 артопл¤ та овоч≥

 

 

 

 

 

 

≤нша продукц≥¤ рослинництва

 

 

 

 

 

 

–азом по рослинництву

 

 

 

 

 

 

ћолоко

 

 

 

 

 

 

ћ'¤со

 

 

 

 

 

 

                     -¬–’

 

 

 

 

 

 

                     -—виней

 

 

 

 

 

 

                     -ѕтиц≥

 

 

 

 

 

 

¬овна

 

 

 

 

 

 

яйц¤

 

 

 

 

 

 

≤нша продукц≥¤ тваринництва

 

 

 

 

 

 

–азом по тваринництву

 

 

 

 

 

 

¬сього

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“аблиц¤ 8

¬изначенн¤ р≥вн¤ спец≥ал≥зац≥њ господарства

 

 

√алуз≥ види продукц≥њ

ќбс¤г реал≥зац≥њ продукц≥њ

ѕор≥вн¤льна ц≥на 1.ц.грн

¬арт≥сть ѕ√ в пор≥вн¤льних ц≥нах,грн

—труктура “ѕ

є п/п за

200   р

200   р

200   р

¬середньому

за 3 роки

–ослинництво

всього

 

 

 

 

 

 

 

 

¬ т.ч.зерно

 

 

 

 

 

 

 

 

÷укров≥ бур¤ки

 

 

 

 

 

 

 

 

—он¤шник

 

 

 

 

 

 

 

 

 артопл¤

 

 

 

 

 

 

 

 

ќвоч≥

 

 

 

 

 

 

 

 

≤нша

ѕродукц≥¤

 

 

 

 

 

 

 

 

“варинництво

¬сього

 

 

 

 

 

 

 

 

¬ т.ч.м¤со

¬–’

 

 

 

 

 

 

 

 

ћолоко

 

 

 

 

 

 

 

 

ћ¤со свинини

 

 

 

 

 

 

 

 

ћ¤со птиц≥

 

 

 

 

 

 

 

 

яйц¤,тис.шт.

 

 

 

 

 

 

 

 

ћед

 

 

 

 

 

 

 

 

–азом по сг продукц≥њ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“аблиц¤ 9

 

 

«абезпечен≥сть п≥дприЇмства основними фондами

 

 

ѕоказники

роки

200  р в % до 200   р

200   р

200   р

200   р

 

1

Ќа¤вн≥сть основних фонд≥в у господарств≥,тис грн…

 

 

 

 

¬ т.ч. виробничих

 

 

 

 

Ќевиробничих

 

 

 

 

2

Ќа¤вн≥сть основних виробничих фонд≥в на 100 га с/г уг≥дь,тис.грн…

 

 

 

 

3

Ќа¤вн≥сть основних виробничих фонд≥в на 1-г середньор≥чного прац≥вника,грн….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“аблиц¤ 10

«абезпечен≥сть основними с.г машинами ≥ тракторами

¬иди основних засоб≥в

ќдиниц≥

вим≥ру

ѕотреба

Ќа¤вн≥сть

+,-

«абезпечен≥сть,%

1.”мовн≥ трактори

Ўт.

 

 

 

 

2.«ернов≥ комбайни

Ўт.

 

 

 

 

3.Ѕур¤козбиральн≥ комбайни

Ўт.

 

 

 

 

4.плуги

Ўт.

 

 

 

 

5.«ернов≥ с≥валки

Ўт.

 

 

 

 

6.Ѕорони

Ўт.

 

 

 

 

7.ѕаров≥ культури

Ўт.

 

 

 

 

 

 

“аблиц¤ 11

 

‘ондозабезпечен≥сть галуз≥ рослинництва

 

 

ѕоказники

роки

200  р в % до 200   р

200   р

200   р

200   р

 

1

Ќа¤вн≥сть основних фонд≥в у галуз≥ рослинництва,всього,тис грн…

 

 

 

 

¬ т.ч. виробничих

 

 

 

 

Ќевиробничих

 

 

 

 

2

Ќа¤вн≥сть основних виробничих фонд≥в на 100 га с/г уг≥дь,тис.грн…

 

 

 

 

3

Ќа¤вн≥сть основних виробничих фонд≥в на 1-г середньор≥чного прац≥вника,грн….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“аблиц¤ 12

 

‘ондозабезпечен≥сть галуз≥ тваринництва

 

 

ѕоказники

роки

200  р в % до 200   р

200   р

200   р

200   р

 

1

Ќа¤вн≥сть основних фонд≥в у галуз≥ тваринництва,всього,тис грн…

 

 

 

 

¬ т.ч. виробничих

 

 

 

 

Ќевиробничих

 

 

 

 

2

Ќа¤вн≥сть основних виробничих фонд≥в на 100 га с/г уг≥дь,тис.грн…

 

 

 

 

3

Ќа¤вн≥сть основних виробничих фонд≥в на 1-г середньор≥чного прац≥вника,грн….

 

 

 

 

 

 

“аблиц¤ 13

 

 

ѕоказники ф≥нансово-господарсьгоњ д≥¤льност≥ п≥дприЇмства

ѕоказники

200   р

200   р

200   р

200  р в % до 200   р

¬ середньому

Ќа райони

(+,-)район

Ќого р≥вн¤

¬алова продукц≥¤ (в сп≥в ставних ц≥нах),тис.карб.в т.ч.на 100 га с/г уг≥дь на 1 прац≥вника валова продукц≥¤,тис.грн..товарна продукц≥¤ тис.грн одержано валового доходу,тис.грн.в т.ч.

в тваринництв≥

в рослинництв≥

р≥вень

рентабельн≥сть(+)

збитков≥сть(-)в т.ч.

в тваринництв≥

в рослинництв≥

норма прибутку,%

 

 

 

 

 

 

—л≥д особливу увагу звернути на натуральн≥ показники (урожайн≥сть с≥льськогосподарських культур,продуктивн≥сть худоби,виробництво основних вид≥в продукц≥њ в розрахунку на 100га в≥дпов≥дних уг≥дь тощо)та вих≥д валовоњ продукц≥њ в сп≥вставлених ц≥нах.Ќеобх≥дно критично оц≥нити дос¤гнут≥ р≥вн≥ соб≥вартост≥,рентабельност≥,обс¤гу прибутку тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

–екомендован≥ л≥тературн≥ джерела.

 

 

1.   онституц≥¤ ”крањни.

2.  «емельний кодекс,25.10.01.

3.  √осподарський кодекс,16.01.03.

4.  ѕро власн≥сть:«акон ”крањни в≥д 07.02.91.є697

5.  ѕро сел¤нське (фермерське) господарство:«акон ”крањни в≥д 20.12.91.є2004 ≥з зм≥нами ≥ доповненн¤ми.

6.  ѕро колективн≥ договори ≥ угоди: «акон ”крањни в≥д 01.07.93є3356.

7.  ѕро оплату працю: «акон ”крањни в≥д 24.03.95є108.

8.  ”становч≥ документи по створенню приватних с/г п≥дприЇмств з орендними в≥дносинами акц≥онерних товариств.- . ≤нститут аграрноњ економ≥ки ”јјЌ,2000.

9.  јврамчук ќ.ј., ан≥вський ѕ. .,—купий ¬.ћ.ќрган≥зац≥¤ в-ва ≥ аграрного б≥знесу в с/г п≥дприЇмствах.- : ≤нститут аграрноњ економ≥ки ”јјЌ,2001.-834с.

10.  Ѕат≥г ј.≤.ѕлануванн¤ та орган≥зац≥¤ д≥¤льност≥.-  јграрна осв≥та 2003.

11.  ћал≥к ћ.…. ќснови аграрноњ економ≥ки,2000.-581с.

12.  –оманов Ћ.¬. —тановленн¤ п≥дприЇмства в с/г. ≤нститут аграрноњ економ≥ки,1997,272с.

13.   аблук ѕ.“.–еформуванн¤ та розвиток п≥дприЇмства агропромислового виробництва.- : ≤нститут аграрноњ економ≥ки ”јјЌ..1999,350с.

14.  «аводський ….—.,√удзинський ќ.ƒ. та ≥нш≥.ќснови менеджменту в јѕ .- :¬ища школа,1995,246с.

15.  —р≥бл¤к Ћ.я. ќрган≥зац≥¤ ≥ плануванн¤ виробництва на с/г п≥дприЇмствах. .,1999с.

16.  ѕриств¤тский Ћ.ј.,—абукор Ќ.¬.’ранен≥иЇ и технологи¤ сельськахоз¤йственных продуктов.-ћ: олос,ё1969.

17.  «агородн≥й ј.√.,—тадинський ё.≤.менеджмент реальних ≥нвестиц≥й:Ќавч.ѕос≥бник.- .:“-во.»«ананн¤». ќќ.2000-209с.

18.  «новчук ј.√.,ќрган≥зац≥йн≥ основи с≥льськогосподарського кооперативу.- .:Ћогос,1999.-256с.

19.   узьм≥н ¬.¬. Ћ≥зинг в аграрно-промисловому комплекс≥ (методичн≥ аспекти).- .: ≤нститут аграрноњ економ≥ки.1999.-127с.

20  ћал≥к ћ.…. ћотивац≥¤ виробничоњ д≥¤льност≥ в аграрн≥й сфер≥ економ≥ки/методолог≥њ ≥ орган≥зац≥¤.- .:1995.-177с.

21.  ћесель-¬есел¤к ¬.я. –еформуванн¤ аграрного виробництва.- : ≤нститут аграрноњ економ≥ки ”јј,1999.-272с.

22.  ѕротченко ќ.ќ.,ѕугачов ћ.≤.,—отников —.ќ. –озм≥ри ≥ стуктура с≥льськогосподарських формувань у —Ўј й ”крањн≥.- : ѕјѕ.:є14 2000

23.   аблук ѕ.“.,—итник ¬.ѕ.,ƒем’¤нко ћ.я.,Ўпичак ќ.ћ. ѕос≥бник по реформуванню ринкового середовища п≥дприЇмства јѕ .- .:≤ј≈,1997.-587.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.   Ўк≥льов ќ.¬. ќрган≥зац≥¤ виробництва ≥ п≥дприЇмницькоњ д≥¤льност≥ в с≥льськогосподарських п≥дприЇмствах.:- .1997-336с.

25.   јбрамова ј.». ѕ≥дготовка менеджеров.- ,1990

26.   Ѕурлаков ¬.¬., јбрамова ј.». —овершенствование стил≥в и специалистов.-ћ.,1990.

27.   ¬нукова Ќ.Ќ. практика страхового бизнеса.- .:Ћибра.1994.

28.   ƒрукер ѕ.–инок:как выйти в лидеры.ѕрактика и принципы:ѕер.с англ…-ћ.,1992

29.   ƒунган ƒж.ќсновополагающие идеи в менеджменте.”роки основоположников менеджмента и управленчиской практике:ѕер.с англ..-ћ.:ƒело,1996.

30.   ≈рмошенко Ќ.Ќ.,—кворцов Ќ.Ќ. словар-справочник предпринимател¤.- .:”кр≤Ќ“Ё».1993.

31.   ∆ариков  .—. встыпающему в должность:Ќаучно-попул¤рный справочник дл¤ начинающего руководител¤.-ћ.,1985.

32.   «айцев Ћ. ¬аше врем¤ –в ваших руках.—оветы руководител¤м,как эффективно использовать рабочее врем¤ :ѕер.с нем.-ћ.,1990.

33.   «айцев Ћ.,Ћан Ћ.–уководить без конфликтов:—окр.ѕер.с нем.-ћ.,1990.

34.    ак добитс¤ успехов:ѕрактические советы деловым люд¤м/ѕод ред…¬.≈.’руцкого.-ћ.,1991

35.    отлер ‘. ќсновы маркетинга:ѕер.с.јнг.-ћ.:ѕрогресс,1992

36.    ричевський –.Ћ. ≈сли ¬ы руководитель.Ёлементи психологии менеджмента в повседневной работе.-ћ.,ƒело.1993

37.   Ћаданов ».ƒ.ѕрактический менеджмент:в «ч.-ћ.:1992

38.   ћаскан ћ.јльберт ћ.’еодоури ‘.ќсновы менеджмента:ѕер.с.анг.-ћ.1992.

39.   Ќекоторые аспекты современного менеджмента/—ост.¬.¬.ƒыдык.-¬ильнюс.1989.

40.   Ќовицкий ¬.≈. ¬нешнеэкономическа¤ детельность и международный маркетинг.- :“ибр.1994.

41.   ѕортрет ћ.ћеждународна¤ конкуренц≥¤. онкурентные преимущества стран.-ћеждународ.ќтношение.1993.

42.   ѕрактика эфективной работы руководител¤/—ост.ё.—,Ћимонов.-Ћ.1991.

43.   ѕредпринимательство и безопастность:в 3 т.-ћ.:”неверсам.1991

44.   ѕригожий ј.». ќрганизайи¤ ј.». ќрганизайии: системы и люди.-ћ.:ѕолитиздат.1983.

45.   ‘ансуа ј.–. справочное руководство по вопросам организации:а 2т.:ѕер.с франц.-ѕариж 1985.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ќазад     

Hosted by uCoz