щодо виконанн¤ курсовоњ роботи з
дисципл≥ни
«ќрган≥зац≥¤ виробництва» спец≥альност≥
5.050202
ƒл¤ заочного в≥дд≥ленн¤
ѕолтава 2007р.
¬ступ
ћетодичн≥ рекомендац≥њ розроблен≥ дл¤ студент≥в заочник≥в спец≥альност≥
5.050202 «ќрган≥зац≥¤ виробництва» за програмою дисципл≥ни,¤ка в≥дпов≥даЇ назв≥
спец≥альност≥.
«абезпеченн¤ конкурентноздатност≥
виробництва потребуЇ опрацюванн¤ ≥ прийн¤тт¤ всеб≥чно обірунтованих р≥шень
в≥дносно процес≥в,пов’¤заних з економ≥ко-виробничою д≥¤льн≥стю аграрного
виробництва,що вимагаЇ належноњ п≥дготовки спец≥ал≥ст≥в ринкового типу.÷ьому
п≥дпор¤дковуЇтьс¤ вс¤ система форм ≥ метод≥в навчанн¤-лекц≥њ,сем≥нарськ≥ ≥
практичн≥ зан¤тт¤,самост≥йна робота та курсове проектуванн¤. ожна з цих форм
вир≥шуЇ власн≥,але взаЇмопов’¤зан≥ завданн¤.«аключним етапом вивченн¤ курсу
«ќрган≥зац≥¤ ≥ плануванн¤ с≥льськогосподарського виробництва»Ї виконанн¤
курсовоњ роботи.
урсова робота Ї св≥дченн¤м вм≥нн¤
студент≥в самост≥йно збирати,опрацьовувати ≥нформац≥ю стосовно обраноњ
теми,об’Їктивно оц≥нювати результати виробничоњ д≥¤льност≥
господарства,ви¤вл¤ти невикористан≥ резерви ≥ запропонувати грамотне њх
використанн¤ на практиц≥.
¬ир≥шенн¤ цих завдань потребуЇ певних
методичних п≥дход≥в.ѕропонован≥ методичн≥ рекомендац≥њ висв≥тлюють зм≥ст ≥
методику виконанн¤,пор¤док опрацюванн¤ р≥зноњ ф≥нансовоњ зв≥тност≥,л≥тературних
джерел тощо.
¬икористовуючи рекомендований методичний
п≥дх≥д,студент визначаЇ тенденц≥њ чи законом≥рност≥ розвитку чи законом≥рност≥
розвитку конкретного економ≥чного ¤щика,надаЇ висновки ≥ пропозиц≥њ
виробництва.
ћета ≥ завданн¤ курсовоњ роботи з
дисципл≥ни»ќрган≥зац≥¤ виробництва»
ћета:поглибленн¤
студентами теоретичних знань,набутт¤ та закр≥пленн¤ практичних навичок самост≥йноњ
роботи з метою њх реал≥зац≥њ в практичн≥й д≥¤льност≥.
«авданн¤:
- навчити студент≥в
анал≥зувати,детально вивчати ≥ опрацьовувати нормативн≥ документи,що
регламентують п≥дприЇмницьку та орган≥зац≥йну д≥¤льн≥сть в р≥зних галуз¤х;
- виробити у студент≥в практичн≥
навички використанн¤ здобутих знань дл¤ вир≥шенн¤ специф≥чних проблем
орган≥зац≥њ виробництва;
- дати можлив≥сть майбутньому
фах≥вцю ч≥тко усв≥домити своЇ м≥сце в дос¤гненн≥ мети орган≥зац≥њ.
1.1
≈тапи п≥дготовки курсовоњ роботи.
ѕ≥дготовка курсовоњ роботи включаЇ так≥
етапи:
1.¬иб≥р теми.
ожен студент обираЇ тему курсовоњ роботи
≥з запропонового перел≥ку.ќбираЇ самост≥йно,в залежност≥ в≥д його
зац≥кавленост≥ даною темою,або з допомогою викладача.
—тудент маЇ право обрати тему,пов’¤зану з
м≥сцем проходженн¤ практики або проживанн¤.“акож сл≥д враховувати актуальну
корисн≥сть та практичне значенн¤ теми.
2.ѕ≥дб≥р л≥тературних джерел.
¬ажлив≥ принципов≥ пон¤тт¤,що мають
актуальний характер,м≥ст¤ть у законах,указах,постановах та ≥нших джерел.
ƒопомогу у п≥дбор≥ л≥тератури надають
каталоги обласноњ б≥бл≥отеки ≥м…≤.ѕ. отл¤ревського,аграрноњ академ≥њ,коледж.
ѕ≥д час вивченн¤ л≥тератури необх≥дно
п≥дбирати окрем≥ положенн¤(цитати)≥ використовувати њх п≥д час написанн¤
розд≥л≥в.ѕосиленн¤ на тогочи ≥ншого автора сл≥д записувати в так≥й
посл≥довност≥:пр≥звище та ≥н≥ц≥али автора,точна назва статт≥,книги,назва
видавництва,м≥сто,де зд≥йснено виданн¤,р≥к виданн¤,номер стор≥нки.
Ќеобх≥дно використовувати р≥зноман≥тн≥
статистико-≥нформац≥йн≥ джерела та дан≥,зд≥йснювати пор≥вн¤льний анал≥з
д≥¤льност≥ досл≥джуваного господарства з аналог≥чним,середн≥ми показниками
району,област≥ ”крањни.
¬их≥дним матер≥алом дл¤ виконанн¤ курсовоњ
роботи Ї зв≥тн≥ та планов≥ документи господарства.ѕри цьому використовують
≥нструктивн≥ матер≥али та рекомендац≥њ науково-досл≥дних установ.
3.—кладанн¤ плану.
ѕлан курсовоњ роботи складаЇтьс¤ студентом
самост≥йно з урахуванн¤м опрацьованоњ л≥тератури.ѕлан складати можна лише тод≥,коли
добре ≥ глибоко вивчена рекомендована л≥тература,статистичн≥ матер≥али.¬≥н
визначаЇ структуру,зм≥ст,лог≥чний взаЇмозв’¤зок частин роботи. урсова робота повинна мати ч≥тку ≥
лог≥чну структуру,складовими ¤коњ Ї вступ,два розд≥ли,висновки та пропозиц≥њ,список
використаноњ л≥тератури,додатки.
¬ступ (1-3
стор≥нки)-висв≥тлюЇ основн≥ завданн¤,¤к≥ сто¤ть перед с≥льським господарством
”крањни на сучасному етап≥.—л≥д викласти актуальн≥сть теми,визначити мету та
завданн¤.
I розд≥л (12-15 стор≥нок)»орган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства».
1.ѕриродньо-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства.
Ќавести загальн≥ в≥домост≥ про
п≥дприЇмство,на баз≥ ¤кого виконуЇтьс¤ робота:повна назва
п≥дприЇмства,район,область.рекв≥зити(розрахунковий рахунок,телефон,адреса
п≥дприЇмства).–озташуванн¤ щодо районного центру,
ќбласного центру,в≥дстань в≥д центрального садиби
господарства до м≥сць збуту продукц≥њ (в к≥лометрах).¬казати к≥льк≥сть
населених пункт≥в,назву центрального населеного пункту,пункт≥в надходженн¤
вантаж≥в,на¤вн≥сть шл¤х≥в сполученн¤ та виробничий напр¤мок господарства.
2.ѕриродньо-кл≥матичн≥ умови п≥дприЇмства:рельЇф,грунти,температурний режим,к≥льк≥сть
опад≥в,тривал≥сть джерел водопостачанн¤.
–озм≥ри с≥льськогосподарського
п≥дприЇмства :загальна земельна площа та ск≥льки гектар с≥льськогосподарських
уг≥дь(з цих р≥лл≥,пасовища,с≥нокоси,багатор≥чн≥ рослини,перелоги).
3.характеристика ресурсноњ бази п≥дприЇмства.
Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та њх
продуктивн≥сть (к≥льк≥сть великоњ рогатоњ худоби,всього по статево-в≥кових
групах).ћатер≥ально- техн≥чн≥ засоби(загальна к≥льк≥сть,трактор≥в,комбайн≥в,с-г
знар¤дд¤,буд≥вл≥,ангари,площадки в штуках).“ехнолог≥чн≥ карти.
4.ѕоказники виробничо-ф≥нансовоњ д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.
¬≥дпов≥дно до теми сл≥д використовувати
дан≥ статистичноњ зв≥тност≥ за останн≥ 3-5 рок≥в з висновками щодо ефективност≥
чи неефективност≥ виробництва,зробити анал≥з з≥ схемами недол≥к≥в господарства.
II розд≥л (15-20 стор≥нок).ќбгрунтовуютьс¤ ≥снуюч≥ в
п≥дприЇмств≥ форми орган≥зац≥њ прац≥ ≥ оплати,орган≥зац≥¤ розвитку окремоњ
галуз≥(вид продукц≥њ)та орган≥зац≥њ виробничих процес≥в зг≥дно плану.
II розд≥л пов'¤заний з I на п≥дстав≥ отриманих у ньому результат≥в.«а цими результатами фактичного
стану господарства та виконаних економ≥чних розрахунк≥в з ≥снуючою методикою
обірунтовуЇтьс¤ виробнича та ф≥нансова програма зг≥дно з темою
роботи.≈коном≥чн≥ розрахунки звод¤ть у таблицю.
¬ цьому розд≥л≥ викладають
загальнотеоретичну частину обраноњ теми.“еоретичн≥ положенн¤ повинн≥ бути
п≥дкр≥плен≥ статистичними даними з оф≥ц≥йних статистичних дов≥дник≥в,системи
показник≥в,системи показник≥в,¤к≥ характеризують стан проблеми.—л≥д
запропонувати конкретн≥ шл¤хи усуненн¤ ви¤влених недол≥к≥в,вир≥шенн¤ р≥зних
ф≥нансових проблем на основ≥ удосконаленн¤ виробничоњ структури,пол≥пшенн¤
використанн¤ виробничих ресурс≥в,трудових,освоЇнн¤ заощаджу вальних технолог≥й
тощо.
ћатер≥али даного розд≥лу повинн≥ бути
лог≥чним продовженн¤м теоретичних положень з практичною д≥¤льн≥стю п≥дприЇмства
¬исновки ≥ пропозиц≥њ(2-3 стор≥нки)
” висновках ≥ пропозиц≥¤х п≥двод¤ть
коротк≥ п≥дсумки досл≥дженн¤(розкривають актуальн≥сть обратноњ
теми,перераховують основн≥ напр¤мки досл≥дженн¤,зазначають конкурентн≥ шл¤хи
усуненн¤ недол≥к≥в,оч≥куваний економ≥чний ефект в≥д пропозиц≥њ)
ƒо курсовоњ роботи стосовно вибраноњ теми
потр≥бно додати статути п≥дприЇмства,установчий догов≥р,положенн¤ про оплату
прац≥,технолог≥чну карту,виробничу програму,граф≥ки,схеми,ф≥нансову,обл≥кову
зв≥тн≥сть тощо.
ѕри написанн≥ сл≥д про¤вити вм≥нн¤
економ≥чно грамотно,лог≥чно викладати своњ думки,ор≥Їнтуватис¤ в нин≥шн≥х
ринкових в≥дносинах. урсова робота повинна бути написана державною мовою,грамотно,розб≥рливо,ч≥тким
почерком,без виправлень.ѕри використанн≥ джерел на рос≥йськ≥й та ≥нших мовах
назви,цитати сл≥д подавати мовою ориг≥налу.вказати пор¤дковий номер джерела ≥з
зазначенн¤м стор≥нки ≥ вид≥лити квадратними дужками,наприклад[4,с.15].–обота
може бути написана в≥д руки,або надрукована (комп’ютер,друкарська машина) на
стандартних аркушах формату ‘4.“екст пишетьс¤ з одного боку аркуша,зворотн≥й
б≥к залишаЇтьс¤ чистим.
Ќумерац≥¤ стор≥нок повинна бути наскр≥зною
≥ проставл¤тис¤ арабськими цифрами зверху на стор≥нц≥.ѕерша
стор≥нка-титульна,друга стор≥нка-зм≥ст,трет¤ стор≥нка-«¬ступ»,з нењ починаЇтьс¤
нумерац≥¤ стор≥нок роботи,включаючи додатки,на двох перших стор≥нках номер не
проставл¤Їтьс¤.
ќбс¤г роботи повинен складати 40-50
стор≥нок.
–озм≥щувати текст курсовоњ роботи сл≥д
так,щоб залишати пол¤:з л≥вого боку 25-
“аблиц≥ повинн≥ бути не
гром≥здкими,нумерац≥¤ таблиць суц≥льна,зверху праворуч пишетьс¤ слово
«“аблиц¤»та њњ пор¤дковий номер.Ќаприклад,
“аблиц¤ 1.3 (трет¤ таблиц¤ першого
розр¤ду).
«аголовок таблиц≥ починають з великоњ
л≥тери ≥ розм≥щують нижче слова «“аблиц¤». ожна маЇ тематичну назву,що
в≥дображаЇ њњ зм≥ст.ѕри перенесенн≥ таблиц≥ на наступну стор≥нку в правому
верхньому кутку ц≥Їњ стор≥нки сл≥д писати:»ѕродовженн¤ таблиц≥…».
ѕ≥сл¤ кожноњ таблиц≥ подають основн≥
висновки,¤к≥ сл≥д розпочинати словами:»як св≥дчать дан≥ таблиц≥…»,»јнал≥з даних
таблиц≥…».
‘ормули вид≥л¤ють з тексту в окремому
р¤дку.‘ормули повинн≥ мати нумерац≥ю.” к≥нц≥ роботи подаЇтьс¤ список
використаноњ л≥тератури,а за ним додатки.” к≥нц≥ тексту проставл¤Їтьс¤
п≥дпис автора та дата написанн¤
роботи.√отова робота п≥дшиваЇтьс¤ у папку.
¬иконану роботу та оформлену роботу здають
в заочне в≥дд≥ленн¤.¬икладач њњ перев≥р¤Ї та рецензуЇ.Ќа титульному аркуш≥
робл¤ть позначку «ƒопускаЇтьс¤ до захисту»або «Ќа доопрацюванн¤»,проставл¤Ї
дату ,св≥й п≥дпис.ƒл¤ захисту курсовоњ роботи створюЇтьс¤ спец≥альна ком≥с≥¤ у
склад≥ 2-3 викладач≥в.
–езультати захисту в≥дображають у в≥домост≥,¤ка
пот≥м здаЇтьс¤ зав≥дуючому в≥дд≥ленн¤м.
” зал≥ков≥й книжц≥ робитьс¤ позначка з
оц≥нкою про захист курсовоњ роботи.«а п≥дсумками захисту виставл¤Їтьс¤ оц≥нка
«в≥дм≥нно»,»добре»,»задов≥льно»,»незадов≥льно».
ќр≥Їнтована тематика курсових роб≥т
1.
ќр≥Їнтац≥¤
використанн¤ земельних уг≥дь на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
2.
ќрган≥зац≥¤
ефективного використанн¤ трудових ресурс≥в с≥льськогосподарського п≥дприЇмства.
3.
ќрган≥зац≥¤
рац≥онального використанн¤ машинно-тракторного парку на с≥льськогосподарському
п≥дприЇмств≥.
4.
ќрган≥зац≥¤
рац≥онального використанн¤ автопарку на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
5.
ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки,збер≥ганн¤ ≥ використанн¤ кор≥в на с≥льськогосподарському
п≥дприЇмств≥.
6.
ќрган≥зац≥¤
виробництва молока.
7.
ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ ¤ловичини на с≥льськогосподарському
п≥дприЇмств≥.
8.
ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥¤ свинини на с≥льськогосподарському
п≥дприЇмств≥.
9.
ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥¤ продукц≥њ птах≥вництва на
с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
10.
ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки,«бер≥ганн¤ та реал≥зац≥њ зерна та продукц≥њ переробки зернових продовольчих
культур (оз.пшениц¤,оз.жито) с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
11.
ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки,збер≥ганн¤ та реал≥зац≥њ продукц≥њ круп’¤них культур
(просо,гречка) на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
12.
ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ овоч≥в на с≥льськогосподарському
п≥дприЇмств≥.
13.
ќрган≥зац≥¤
виробництва, реал≥зац≥ картопл≥ на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
14.
ќрган≥зац≥¤
п≥двищенн¤ виробництва, переробки ≥ реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику та продукц≥њ
його переробки на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
15.
ќрган≥зац≥¤
виробництва ≥ реал≥зац≥ кукурудзи на зерно
с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
16.
ќрган≥зац≥¤
ефективност≥ ≥ використанн¤ земельних ресурс≥в ≥ шл¤хи њњ подальшого п≥двищенн¤
17.
ќснови
науковоњ орган≥зац≥њ ≥ нормуванн¤ прац≥ в с/г господарств≥.
18.
ќрган≥зац≥¤
д≥¤льност≥,економ≥чн≥ засоби функц≥онуванн¤ окремих с≥льськогосподарських
п≥дприЇмств;акц≥онерних товариств,товариств з
обмеженою в≥дпов≥дальн≥стю, с≥льськогосподарських виробничих
кооператив≥в,сел¤нських (фермерських)господарств,проблеми њх встановленн¤ ≥ ефективного
розвитку.
19.
‘ормуванн¤
ц≥н на господарському ринку.
20.
≤нвестиц≥йна
д≥¤льн≥сть аграрних п≥дприЇмств.
21.
ќренда
земл≥:суть,механ≥зм зд≥йсненн¤,ефективн≥сть.
22.
ќрган≥зац≥¤
та економ≥чна ефективн≥сть використанн¤
основних виробничих фонд≥в.
23.
≈коном≥чна
ефективн≥сть та орган≥зац≥¤ виробництва ≥ переробки цукрового бур¤ка.
24.
ќрган≥зац≥¤
≥ плануванн¤ технолог≥чних карт в рослинництв≥.ћетодика складанн¤
25.
ќрган≥зац≥¤
функц≥онуванн¤ товарних б≥рж.
26.
≈коном≥чна
суть ≥ роль розвитку маркетингу в с≥льському господарств≥ р≥зних форм
власност≥.
27.
ѕор¤док
створенн¤ та орган≥зац≥йно-економ≥чн≥ основи приватних п≥дприЇмств.
28.
ќрган≥зац≥¤
≥ плануванн¤ виробництва продукц≥њ птах≥вництва на промислов≥й основ≥ та його
ефективност≥ (на приклад≥ птахофабрик).
29.
–ентабельн≥сть
с≥льськогосподарського виробництва ≥ шл¤хи њњ п≥двищенн¤.
30.
ѕродуктивн≥сть
прац≥,шл¤хи п≥двищенн¤.
ќр≥Їнтовн≥ плани виконаних курсових роб≥т
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥
в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.’арактеристика
ресурсного потенц≥алу п≥дприЇмства (трудов≥ ресурси).ќсновн≥ параметри матер≥ально-техн≥чноњ бази.
1.3.ƒетальна
характеристика земельних ресурс≥в п≥дприЇмства (структури земельних
уг≥дь,основн≥ показники земельного кадастру,ц≥на
1.4.јнал≥з
ефективност≥ використанн¤ р≥лл≥ та природних кормових уг≥дь за останн≥ три
роки,виробництво на
–озд≥л
2.ќбгрунтуванн¤ резерв≥в п≥двищенн¤ ефективност≥ земельних ресурс≥в
п≥дприЇмства.
2.1.ќрган≥зац≥йн≥
фактори п≥дприЇмства ефективност≥ використанн¤ земель.
2.2.¬досконаленн¤
структури пос≥в≥в с≥льськогосподарських культур.
2.3.“ипи,види ≥
схеми введенн¤ с≥возм≥н,њх розм≥ри,орган≥зац≥¤ ≥ ступ≥нь освоЇнн¤.
2.4.ќрган≥зац≥¤
трансформац≥њ та рекультивац≥¤ земельних уг≥дь п≥дприЇмства,п≥двищенн¤
ефективност≥ природних кормових уг≥дь.
2.5.ќренда
земл≥,¤к резерв п≥двищенн¤ ефективност≥ господарюванн¤.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
2.ќрган≥зац≥¤
ефективного використанн¤ трудових ресурс≥в с≥льськогосподарського п≥дприЇмства
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3.“рудов≥ ресурси п≥дприЇмства,њх
структура за статтею ≥ в≥ком.
1.4.—труктура пос≥вних площ та урожайност≥
основних с≥льськогосподарських культур.
1.5.Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.6.¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.7.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л
2.ќбгрунтованн¤ п≥двищенн¤ ефективност≥ використанн¤ трудових ресурс≥в в с/г
п≥дприЇмства.
2.1.јнал≥з
забезпеченн¤ ефективност≥ використанн¤ трудових ресурс≥в на п≥дприЇмств≥ (у
розр≥з≥ галузей та п≥дгалузей).
2.2.–озрахунок
витрат прац≥ й чисельност≥ працюючих.Ѕаланс трудових ресурс≥в.
2.3.‘орми
орган≥зац≥њ прац≥ на п≥дприЇмств≥,њњ матер≥альне ≥ моральне стимулюванн¤.
2.4.¬плив ринку
прац≥ на к≥льк≥сть та ¤к≥сний склад трудових ресурс≥в п≥дприЇмства.
2.5.Ќа¤вн≥сть
орган≥зац≥йних фактор≥в п≥двищенн¤ ефективност≥ використанн¤ трудових ресурс≥в
на п≥дприЇмств≥.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
3. ќрган≥зац≥¤ рац≥онального використанн¤ машино-тракторного
парку на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л 2.
ќрган≥зац≥¤ ефективного використанн¤ машино-тракторного парку на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
2.1.јнал≥з виконанн¤ обс¤г≥в роб≥т
машино-тракторного парку на
п≥дприЇмств≥.
2.2.ќрган≥зац≥¤ забезпеченн¤ в потреб≥ ћ“ѕ
п≥дприЇмства та визначенн¤ орган≥зац≥йних форм його використанн¤.
2.3.ќрган≥зац≥¤ обс¤г≥в механ≥зованих
роб≥т,рац≥онального використанн¤ техн≥ки ≥ зниженн¤ витрат на њњ експлуатац≥ю.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
4. ќрган≥зац≥¤ рац≥онального
використанн¤ автопарку на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.
–озд≥л 2. ќрган≥зац≥¤ використанн¤ автопарку на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
2.1.јнал≥з виконанн¤ обс¤г≥в роб≥т
автопарку на п≥дприЇмств≥
2.2. ќрган≥зац≥¤ потреби автопарку на
п≥дприЇмств≥ та орган≥зац≥йних форм його використанн¤.
2.3.ќрган≥зац≥¤ обс¤г≥в транспортних
роб≥т,рац≥онального використанн¤ транспорту ≥ зниженн¤ витрат на його
експлуатац≥ю.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
5. ќрган≥зац≥¤ переробки,збер≥ганн¤
≥ використанн¤ корм≥в на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.
–озд≥л
2.ќбгрунтуванн¤ орган≥зац≥њ та п≥двищенн¤ ефективност≥ переробки,збер≥ганн¤ ≥
використанн¤ корм≥в.
2.1.јнал≥з стану
забезпеченост≥ тварин ≥ птиц≥ кормами на п≥дприЇмств≥.
2.2.¬досконаленн¤
переробки корм≥в на п≥дприЇмств≥.
2.3.ќрган≥зац≥¤
збер≥ганн¤ корм≥в та п≥дготовки њх до згодуванн¤.
2.4.≈коном≥чна
ефективн≥сть запропонованих заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
6. ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ молока та молочноњ продукц≥њ на с≥льськогосподарському
п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥
основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л 2.ќрган≥зац≥¤ ефективного виробництва,переробки
≥ реал≥зац≥њ молока та молочноњ продукц≥њ на п≥дприЇмств≥.
2.1.–озм≥р галуз≥ молочного
скотарства,удосконаленн¤ орган≥зац≥њ стада ≥ напр¤мок п≥двищенн¤ продуктивност≥ тварин.
2.2.ќрган≥зац≥¤ основних виробничих
процес≥в,способ≥в утриманн¤ худоби.
2.3.ќрган≥зац≥¤ переробки ≥ реал≥зац≥њ
молока та молочноњ продукц≥њ.
2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих
заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
7.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки
≥ реал≥зац≥њ ¤ловичини на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥ п≥дприЇмства.
–озд≥л
2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ ¤ловичини.
2.1.–озм≥р галуз≥ м’¤сного
скотарства,удосконаленн¤ орган≥зац≥њ стада ≥ напр¤мок п≥двищенн¤ продуктивност≥ тварин.
2.2.ќрган≥зац≥¤ основних виробничих
процес≥в,способ≥в утриманн¤ худоби.
2.3.ќрган≥зац≥¤ переробки ≥ реал≥зац≥њ
¤ловичини.
2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих
заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
8.ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ свинини на с≥льськогосподарському
п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та урожайност≥
основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л
2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ.
2.1.–озм≥р галуз≥ м’¤сного
скотарства,удосконаленн¤ орган≥зац≥њ стада ≥ напр¤мок п≥двищенн¤ продуктивност≥ тварин.
2.2.ќрган≥зац≥¤ основних виробничих
процес≥в,способ≥в утриманн¤ худоби.
2.3.ќрган≥зац≥¤ переробки ≥ реал≥зац≥њ.
2.4.≈коном≥чна ефективн≥сть запропонованих
заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
9. ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ продукц≥њ птах≥вництва в
с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л
2.ќрган≥зац≥¤ п≥двищенн¤ ефективност≥ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ птах≥вництва.
2.1.–ац≥ональн≥
розм≥ри галуз≥.”досконаленн¤ орган≥зац≥њ стада птиц≥ ≥ реал≥зац≥њ продукц≥њ
птах≥вництва.
2.2.ќрган≥зац≥¤
та вдосконаленн¤ основних виробничих процес≥в та способи утриманн¤ птиц≥.
2.3.ќрган≥зац≥¤
переробки ≥ реал≥зац≥њ продукц≥њ птах≥вництва.
2.4.≈коном≥ка
ефективност≥ запропонованих заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
10.ќрган≥зац≥¤
виробництва,переробки,збер≥ганн¤ та реал≥зац≥¤ зерна та продукц≥њ переробки
зернових культур (оз.пшениц≥,оз.жито) на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л 2. ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробк,
,збер≥ганн¤ та реал≥зац≥¤ зернових культур
2.1.јнал≥з
ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ продукц≥њ зернових культур.
2.2.ќрган≥зац≥¤
виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки зерна продовольчих культур.
2.3.ќрган≥зац≥¤
реал≥зац≥њ зерна продовольчих культур та продукц≥њ њх переробки.
2.4.≈коном≥чна
ефективн≥сть запропонованих заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
11.ќрган≥зац≥¤
виробництва,збер≥ганн¤ та реал≥зац≥њ продукц≥њ круп’¤них культур (просо,гречка)
на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–оздыл 2.ќрганызацы¤
виробництва,переробки та реалызацыъ продукцыъ круп’¤них культук.
2.1.јнал≥з ефективност≥
виробництва,переробки та реал≥зац≥њ продукц≥њ круп’¤них культур на п≥дприЇмств≥.
2.2.ќрган≥зац≥¤
виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки круп’¤них культур.
2.3.ќрган≥зац≥¤
реал≥зац≥њ круп’¤них культур
та продукц≥њ њх переробки.
2.4.≈коном≥чна
ефективн≥сть запропонованих заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
12.ќрган≥зац≥¤,переробки ≥
реал≥зац≥њ овоч≥в на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л.2.ќрган≥зац≥¤
та п≥двищенн¤ ефективност≥ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ овоч≥в.
2.1.јнал≥з
ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ продукц≥њ овоч≥вництва на
п≥дприЇмств≥.
2.2.ќрган≥зац≥¤
виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки продукц≥њ рослинництва.
2.3.ќрган≥зац≥¤ реал≥зац≥њ
овоч≥в та продукц≥њ њх переробки.
2.4.≈коном≥чна
ефективн≥сть запропонованих заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
13.ќрган≥зац≥¤ виробництва ≥ реал≥зац≥њ картопл≥
на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л.2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ картопл≥.
2.1.јнал≥з
ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ картопл≥ на п≥дприЇмств≥.
2.2.ќрган≥зац≥¤
виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки картопл≥.
2.3.ќрган≥зац≥¤
реал≥зац≥њ.
2.4.≈коном≥чна
ефективн≥сть запропонованих заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок використаноњ
л≥тератури
ƒодаток
14.ќрган≥зац≥¤ п≥двищенн¤ виробництва,переробки ≥
реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику та продукт≥в цого переробки на
с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л.2.ќрган≥зац≥¤
та п≥двищенн¤ ефективност≥ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику
та продукт≥в цого переробки на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥.
2.1.јнал≥з
ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику та продукт≥в
цого переробки на п≥дприЇмств≥.
2.2.ќрган≥зац≥¤
виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки нас≥нн¤ сон¤шнику.
2.3.ќрган≥зац≥¤
реал≥зац≥њ нас≥нн¤ сон¤шнику та продукц≥њ њх переробки.
2.4.≈коном≥чна
ефективн≥сть запропонованих заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
15.ќрган≥зац≥¤ виробництва ≥ реал≥зац≥њ кукурудзи
на зерно на с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥
¬—“”ѕ
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«агальн≥ в≥домост≥ про п≥дприЇмство.
1.2.–есурсний потенц≥ал п≥дприЇмства,його
к≥льк≥сть ≥ ¤к≥сна характеристика.
1.3. —труктура пос≥вних площ та
урожайност≥ основних с≥льськогосподарських культур.
1.4. Ќа¤вн≥сть погол≥в’¤ тварин ≥ птиц≥ та
њх продуктивн≥сть.
1.5. ¬иробничий напр¤мок та спец≥ал≥зац≥¤
виробництва.
1.6.≈коном≥чна оц≥нка д≥¤льност≥
п≥дприЇмства.
–озд≥л.2.ќрган≥зац≥¤ виробництва,переробки ≥ реал≥зац≥њ зерна
кукурудзи с≥льськогосподарському п≥дприЇмств≥ .
2.1.јнал≥з
ефективност≥ виробництва,переробки та реал≥зац≥њ кукурудзи на ефективност≥ ≥ використанн¤ земельних
ресурс≥в кому п≥дприЇмств≥.
2.2.ќрган≥зац≥¤
виробництва,збер≥ганн¤ ≥ переробки кукурудзи на зерно.
2.3.ќрган≥зац≥¤
реал≥зац≥њ.
2.4.≈коном≥чна
ефективн≥сть запропонованих заход≥в.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
16.ќрган≥зац≥¤
ефективност≥ ≥ використанн¤ земельних ресурс≥в ≥ шл¤хи њњ подальшого
п≥двищенн¤.
¬—“”ѕ.
–озд≥л 1. ќрган≥зац≥йно-економ≥чна
характеристика п≥дприЇмства.
1.1.«емл¤ ¤к головний ресурс.Ќеобх≥дн≥сть
зд≥йсненн¤ земельноњ реформи.
1.2.–оль ≥ м≥сце земл≥ ≥ мета,механ≥зм зд≥йсненн¤.
1.3.ѕаюванн¤ земл≥ ≥ мета,механ≥зм зд≥йсненн¤.
–озд≥л 2. шл¤хи
п≥двищенн¤ ефективност≥ ≥ використанн¤ земельних ресурс≥в.
2.1.ќрган≥зац≥йн≥ фактори п≥двищенн¤ ефективност≥
≥ виконанн¤ земель.
2.2.¬провадженн¤ прогресивноњ системи
землеробства.
2.3.”досконаленн¤ структури пос≥вних площ
(типи,види ≥ схеми веденн¤ с≥возм≥н,њх розм≥ри).
2.4.¬провадженн¤ прогресивноњ технолог≥њ
виробництва с≥льськогосподарськоњ продукц≥њ.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
17.ќснови науковоњ орган≥зац≥њ ≥ нормуванн¤ прац≥
в с/г господарств≥.
¬—“”ѕ.
–озд≥л 1.
ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства
1.1.«м≥ст ≥
завданн¤ науковоњ орган≥зац≥њ прац≥ на п≥дприЇмств≥.
1.2.–ац≥ональна
орган≥зац≥¤ прац≥ в рослинництв≥.
1.3. –ац≥ональна
орган≥зац≥¤ прац≥ в тваринництв≥
1.4.ѕрогресивн≥
форми орган≥зац≥њ трудових колектив≥в.
–озд≥л
2.Ќормуванн¤ прац≥
2.1.Ќорми ≥
нормативи прац≥.ћетоди нормуванн¤.
2.2.—пособи
вивченн¤ трудових процес≥в ( ласиф≥кац≥¤ затрат часу.ќрган≥зац≥¤
спостереженн¤._
2.3.Ќормуванн¤
прац≥ в ус≥х галуз¤х п≥дприЇмства.
¬досконаленн¤
нормуванн¤ прац≥ в пол≥пшенн≥ орган≥зац≥й виробництва ≥ п≥двищенн¤ його
ефективност≥.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
18.ќрган≥зац≥¤ д≥¤льност≥,економ≥чн≥ засоби
функц≥онуванн¤ окремих с≥льськогосподарських
п≥дприЇмств:акц≥онерних товариств,товариств з обмеженою
в≥дпов≥дальн≥стю,с≥льськогосподарських виробничих кооператив≥в,сел¤нських
(фермерських) господарств,проблеми њх становленн¤ ≥ ефективного розвитку.
¬—“”ѕ.
–озд≥л 1.
ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства
1.1.ќрган≥зац≥йн≥
основи ≥ передумови створенн¤ п≥дприЇмства (виб≥р юридичноњ форми проведенн¤ п≥дготовчоњ роботи,складанн¤
установчого договору,прийн¤тт¤ статуту,формуванн¤ статутного фонду ≥ майна).
1.2.ќрган≥зац≥йно-господарськ≥
основи п≥дприЇмства (мета д≥¤льност≥,основн≥ принципи д≥¤льност≥).
1.3.ќрган≥зац≥¤
управл≥нн¤.
1.4.«емельн≥ ≥
майнов≥ в≥дносини в п≥дприЇмств≥ (акц≥¤,пањ).
–озд≥л
2.≈коном≥чна оц≥нка функц≥онуванн¤ п≥дприЇмства.
2.1.ќрган≥зац≥¤
прац≥ та њњ оплата.
2.2.√осподарська
та ф≥нансова д≥¤льн≥сть п≥дприЇмства.
2.3.ћатер≥ально-техн≥чне
постачанн¤ та реал≥зац≥¤ продукц≥њ.
2.4.ќсновн≥
напр¤мки пол≥пшенн¤ д≥¤льност≥.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
19.‘ормуванн¤
ц≥н на с≥льськогосподарську продукц≥ю.
¬—“”ѕ.
–озд≥л 1.
ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства
1.1.÷≥на ¤к регул¤тор розвитку ринковоњ
економ≥ки в п≥дприЇмств≥
1.2.ќсобливост≥ утворенн¤ на продукц≥ю
с≥льського господарства.
1.3.”мови ц≥ноутворенн¤ в досл≥джуваному
господарств≥.
1.4.“еоретичн≥ основи ц≥ноутворенн¤ ≥
умови ринкових в≥дносин
–озд≥л 2.≈коном≥чна характеристика.
2.1. анали реал≥зац≥њ
с≥льськогосподарськоњ продукц≥њ.
2.2.«абезпеченн¤ пр≥оритету ц≥н.
2.3.ѕ≥двищенн¤ ¤кост≥ продукц≥њ.
2.4.Ўл¤хи удосконаленн¤ ц≥ноутворенн¤ в
умовах ринковоњ економ≥ки.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
20.≤нвестуванн¤
д≥¤льн≥сть аграрних господарств.
¬—“”ѕ.
–озд≥л 1.
ќрган≥зац≥йно-економ≥чна характеристика п≥дприЇмства
1.1.—утн≥сть ≥нвестиц≥њ та њх напр¤мки.
1.2.ћетодика економ≥чноњ оц≥нки.
1.3.≤нвестиц≥йний стан д≥¤льност≥ в об’Їкт≥в
1.4.џнвестицыйны процеси в с≥льському
господарств≥.
–озд≥л 2.Ўл¤хи п≥двищенн¤ ефективност≥
≥нвестуванн¤.
2.1.≈коном≥чна характеристика
господарства.
2.2.—труктура кап≥таловкладень.
2.3.“еоретичн≥ основи ≥нвестиц≥њ.
2.4.¬провадженн¤ економ≥чних метод≥в
управл≥нн¤ ≥нвестиц≥йним процесом.
¬исновки ≥
пропозиц≥њ
—писок
використаноњ л≥тератури
ƒодаток
ƒодаток
1
ћ≤Ќ≤—“≈–—“¬ќ ј√–ј–Ќќѓ ѕќЋ≤“» » ” –јѓЌ»
ј√–ј–Ќќ-≈ ќЌќћ≤„Ќ»… ќЋ≈ƒ∆ ѕќЋ“ј¬—№ ќѓ ƒ≈–∆ј¬Ќќѓ ј√–ј–Ќќѓ ј јƒ≈ћ≤ѓ
”–—ќ¬ј –ќЅќ“ј
з дисципл≥ни “ќрган≥зац≥¤ виробництва”
на
тему__________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
(на баз≥ п≥дприЇмства)
¬иконав(-ла) студент(-ка)
заочного
в≥дд≥ленн¤
__________курсу________
_______________________
_______________________
(пр≥звище,≥м’¤,по батьков≥)
ер≥вник____________________
(пр≥звище та ≥н≥ц≥али)
2007 р
ƒодаток 2
ћ≤Ќ≤—“≈–—“¬ќ ј√–ј–Ќќѓ ѕќЋ≤“» » ” –јѓЌ»
ј√–ј–Ќќ-≈ ќЌќћ≤„Ќ»… ќЋ≈ƒ∆ ѕќЋ“ј¬—№ ќѓ ƒ≈–∆ј¬Ќќѓ ј√–ј–Ќќѓ ј јƒ≈ћ≤ѓ
з дисципл≥ни “ќрган≥зац≥¤ виробництва”
_____________групи
____________________________________________________________________________________
(пр≥звище,≥м’¤,по батьков≥)
“ема роботи
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
«авданн¤
видане________200__р.
ер≥вник курсовоњ роботи
______________________________
(п≥дпис,пр≥звище
та ≥н≥ц≥али)
ƒодаток 3
ѕлан
курсовоњ роботи
¬ступ
–озд≥л
1_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1.1______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1.2______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1.3______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
–озд≥л
2_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2.1______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2.3______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ƒодаток 4
—труктура земельних уг≥дь господарства
¬иди уг≥дь |
200 р |
200 р |
200 р |
200 р в % до 200 р |
|||
га |
% |
га |
% |
га |
% |
||
«агальна
земельна площа,в т.ч. |
|
|
|
|
|
|
|
—≥льськогосподарськ≥
уг≥дд¤ з них: |
|
|
|
|
|
|
|
–≥лл¤ |
|
|
|
|
|
|
|
—≥ножат≥ |
|
|
|
|
|
|
|
ѕасовища |
|
|
|
|
|
|
|
—ади |
|
|
|
|
|
|
|
≤нш≥ види уг≥дь |
|
|
|
|
|
|
|
’арактеристика використанн¤ р≥лл≥ поЇднуЇ:ступ≥нь
розораност≥,питома вага пос≥вних площ та структура пос≥в≥в(таблиц¤ 5)
“аблиц¤ 5.
—труктура пос≥вних площ в господарств≥
ультури та групи |
200 р |
200 р |
200 р |
200 р в %
до 200 р |
|||
га |
% |
га |
% |
га |
% |
||
«ернов≥ та
зернобобов≥ в т.ч. |
|
|
|
|
|
|
|
ќзим≥ |
|
|
|
|
|
|
|
яр≥ |
|
|
|
|
|
|
|
«ернобобов≥ |
|
|
|
|
|
|
|
“ехн≥чн≥
культури в т.ч |
|
|
|
|
|
|
|
÷укровий бур¤к |
|
|
|
|
|
|
|
—он¤шник |
|
|
|
|
|
|
|
артопл¤ |
|
|
|
|
|
|
|
ќвоч≥ та
баштанн≥ |
|
|
|
|
|
|
|
ормов≥
культури |
|
|
|
|
|
|
|
ормов≥
коренеплоди в т.ч. |
|
|
|
|
|
|
|
Ѕагатор≥чн≥
трави |
|
|
|
|
|
|
|
ќднор≥чн≥ трави |
|
|
|
|
|
|
|
—илосн≥
культури |
|
|
|
|
|
|
|
¬сього пос≥в≥в |
|
|
|
|
|
|
|
ћатер≥ально-техн≥чну базу господарства
характеризують
проказниками:енергоозброЇност≥,енергозабезпеченост≥,забезпеченост≥ п≥дприЇмства
тракторами,зерновими комбайнами,основними засобами,фондозабезпечен≥сть та
фондоозброЇн≥сть (табл. 6)
“аблиц¤ 6
ѕоказники забезпеченост≥ п≥дприЇмства виробничими
фондами
ѕоказники |
200 р |
200 р |
200 р |
200 р в %
до 200 р |
≈нергоозброЇност≥,к.с. ≈нергозабезпеченост≥,к.с. ‘ондозабезпечен≥ст,грн., ‘ондоозброЇн≥сть,грн, |
|
|
|
|
“аблиц¤ 7
—труктура грошових надходжень в≥д реал≥зац≥њ
продукц≥њ на п≥дприЇмств≥
¬иди продукц≥њ та галуз≥ |
200 р |
200 р |
200 р |
|||
“ис.грн |
% |
“ис.грн |
% |
“ис.грн |
% |
|
«ернов≥ та
зернобобов≥ в |
|
|
|
|
|
|
÷укровий бур¤к |
|
|
|
|
|
|
—он¤шник |
|
|
|
|
|
|
укурудза на
зерно |
|
|
|
|
|
|
артопл¤ та
овоч≥ |
|
|
|
|
|
|
≤нша продукц≥¤
рослинництва |
|
|
|
|
|
|
–азом по рослинництву |
|
|
|
|
|
|
ћолоко |
|
|
|
|
|
|
ћ'¤со |
|
|
|
|
|
|
-¬–’ |
|
|
|
|
|
|
-—виней |
|
|
|
|
|
|
-ѕтиц≥ |
|
|
|
|
|
|
¬овна |
|
|
|
|
|
|
яйц¤ |
|
|
|
|
|
|
≤нша продукц≥¤
тваринництва |
|
|
|
|
|
|
–азом по тваринництву |
|
|
|
|
|
|
¬сього |
|
|
|
|
|
|
“аблиц¤ 8
¬изначенн¤ р≥вн¤ спец≥ал≥зац≥њ господарства
√алуз≥ види продукц≥њ |
ќбс¤г реал≥зац≥њ продукц≥њ |
ѕор≥вн¤льна ц≥на
1.ц.грн |
¬арт≥сть ѕ√ в
пор≥вн¤льних ц≥нах,грн |
—труктура “ѕ |
є п/п за |
|||
200 р |
200 р |
200 р |
¬середньому за 3 роки |
|||||
–ослинництво всього |
|
|
|
|
|
|
|
|
¬ т.ч.зерно |
|
|
|
|
|
|
|
|
÷укров≥ бур¤ки |
|
|
|
|
|
|
|
|
—он¤шник |
|
|
|
|
|
|
|
|
артопл¤ |
|
|
|
|
|
|
|
|
ќвоч≥ |
|
|
|
|
|
|
|
|
≤нша ѕродукц≥¤ |
|
|
|
|
|
|
|
|
“варинництво ¬сього |
|
|
|
|
|
|
|
|
¬ т.ч.м’¤со ¬–’ |
|
|
|
|
|
|
|
|
ћолоко |
|
|
|
|
|
|
|
|
ћ’¤со свинини |
|
|
|
|
|
|
|
|
ћ’¤со птиц≥ |
|
|
|
|
|
|
|
|
яйц¤,тис.шт. |
|
|
|
|
|
|
|
|
ћед |
|
|
|
|
|
|
|
|
–азом по сг
продукц≥њ |
|
|
|
|
|
|
|
|
“аблиц¤ 9
«абезпечен≥сть п≥дприЇмства основними фондами
|
ѕоказники |
роки |
200 р в %
до 200 р |
||
200 р |
200 р |
200 р |
|||
1 |
Ќа¤вн≥сть
основних фонд≥в у господарств≥,тис грн… |
|
|
|
|
¬ т.ч.
виробничих |
|
|
|
|
|
Ќевиробничих |
|
|
|
|
|
2 |
Ќа¤вн≥сть основних
виробничих фонд≥в на |
|
|
|
|
3 |
Ќа¤вн≥сть
основних виробничих фонд≥в на 1-г середньор≥чного прац≥вника,грн…. |
|
|
|
|
“аблиц¤ 10
«абезпечен≥сть основними с.г машинами ≥ тракторами
¬иди основних засоб≥в |
ќдиниц≥ вим≥ру |
ѕотреба |
Ќа¤вн≥сть |
+,- |
«абезпечен≥сть,% |
1.”мовн≥
трактори |
Ўт. |
|
|
|
|
2.«ернов≥
комбайни |
Ўт. |
|
|
|
|
3.Ѕур¤козбиральн≥
комбайни |
Ўт. |
|
|
|
|
4.плуги |
Ўт. |
|
|
|
|
5.«ернов≥
с≥валки |
Ўт. |
|
|
|
|
6.Ѕорони |
Ўт. |
|
|
|
|
7.ѕаров≥
культури |
Ўт. |
|
|
|
|
“аблиц¤ 11
‘ондозабезпечен≥сть галуз≥ рослинництва
|
ѕоказники |
роки |
200 р в %
до 200 р |
||
200 р |
200 р |
200 р |
|||
1 |
Ќа¤вн≥сть
основних фонд≥в у галуз≥ рослинництва,всього,тис грн… |
|
|
|
|
¬ т.ч.
виробничих |
|
|
|
|
|
Ќевиробничих |
|
|
|
|
|
2 |
Ќа¤вн≥сть
основних виробничих фонд≥в на |
|
|
|
|
3 |
Ќа¤вн≥сть
основних виробничих фонд≥в на 1-г середньор≥чного прац≥вника,грн…. |
|
|
|
|
“аблиц¤ 12
‘ондозабезпечен≥сть галуз≥ тваринництва
|
ѕоказники |
роки |
200 р в %
до 200 р |
||
200 р |
200 р |
200 р |
|||
1 |
Ќа¤вн≥сть
основних фонд≥в у галуз≥ тваринництва,всього,тис грн… |
|
|
|
|
¬ т.ч.
виробничих |
|
|
|
|
|
Ќевиробничих |
|
|
|
|
|
2 |
Ќа¤вн≥сть
основних виробничих фонд≥в на |
|
|
|
|
3 |
Ќа¤вн≥сть
основних виробничих фонд≥в на 1-г середньор≥чного прац≥вника,грн…. |
|
|
|
|
“аблиц¤ 13
ѕоказники ф≥нансово-господарсьгоњ д≥¤льност≥
п≥дприЇмства
ѕоказники |
200 р |
200 р |
200 р |
200 р в %
до 200 р |
¬ середньому Ќа райони |
(+,-)район Ќого р≥вн¤ |
¬алова продукц≥¤ (в сп≥в ставних ц≥нах),тис.карб.в т.ч.на в тваринництв≥ в рослинництв≥ р≥вень рентабельн≥сть(+) збитков≥сть(-)в т.ч. в тваринництв≥ в рослинництв≥ норма прибутку,% |
|
|
|
|
|
|
—л≥д особливу увагу звернути на натуральн≥
показники (урожайн≥сть с≥льськогосподарських культур,продуктивн≥сть
худоби,виробництво основних вид≥в продукц≥њ в розрахунку на 100га в≥дпов≥дних
уг≥дь тощо)та вих≥д валовоњ продукц≥њ в сп≥вставлених ц≥нах.Ќеобх≥дно критично
оц≥нити дос¤гнут≥ р≥вн≥ соб≥вартост≥,рентабельност≥,обс¤гу прибутку тощо.
–екомендован≥ л≥тературн≥ джерела.
1.
онституц≥¤ ”крањни.
2.
«емельний кодекс,25.10.01.
3.
√осподарський кодекс,16.01.03.
4.
ѕро власн≥сть:«акон ”крањни в≥д 07.02.91.є697
5. ѕро
сел¤нське (фермерське) господарство:«акон ”крањни в≥д 20.12.91.є2004 ≥з зм≥нами
≥ доповненн¤ми.
6.
ѕро колективн≥ договори ≥ угоди: «акон ”крањни в≥д 01.07.93є3356.
7.
ѕро оплату працю: «акон ”крањни в≥д 24.03.95є108.
8.
”становч≥ документи по створенню приватних с/г п≥дприЇмств з орендними
в≥дносинами акц≥онерних товариств.- . ≤нститут аграрноњ економ≥ки ”јјЌ,2000.
9.
јврамчук ќ.ј., ан≥вський ѕ. .,—купий ¬.ћ.ќрган≥зац≥¤ в-ва ≥ аграрного
б≥знесу в с/г п≥дприЇмствах.- : ≤нститут аграрноњ економ≥ки ”јјЌ,2001.-834с.
10.
Ѕат≥г ј.≤.ѕлануванн¤ та орган≥зац≥¤ д≥¤льност≥.- јграрна осв≥та 2003.
11.
ћал≥к ћ.…. ќснови аграрноњ економ≥ки,2000.-581с.
12.
–оманов Ћ.¬. —тановленн¤ п≥дприЇмства в с/г. ≤нститут аграрноњ
економ≥ки,1997,272с.
13.
аблук ѕ.“.–еформуванн¤ та розвиток п≥дприЇмства агропромислового
виробництва.- : ≤нститут аграрноњ економ≥ки ”јјЌ..1999,350с.
14.
«аводський ….—.,√удзинський ќ.ƒ. та ≥нш≥.ќснови менеджменту в
јѕ .- :¬ища школа,1995,246с.
15.
—р≥бл¤к Ћ.я. ќрган≥зац≥¤ ≥ плануванн¤ виробництва на с/г
п≥дприЇмствах. .,1999с.
16.
ѕриств¤тский Ћ.ј.,—абукор Ќ.¬.’ранен≥иЇ и технологи¤ сельськахоз¤йственных продуктов.-ћ: олос,ё1969.
17.
«агородн≥й ј.√.,—тадинський ё.≤.менеджмент реальних ≥нвестиц≥й:Ќавч.ѕос≥бник.- .:“-во.»«ананн¤». ќќ.2000-209с.
18.
«новчук ј.√.,ќрган≥зац≥йн≥ основи с≥льськогосподарського
кооперативу.- .:Ћогос,1999.-256с.
19.
узьм≥н ¬.¬. Ћ≥зинг в аграрно-промисловому комплекс≥ (методичн≥
аспекти).- .: ≤нститут аграрноњ економ≥ки.1999.-127с.
20
ћал≥к ћ.…. ћотивац≥¤ виробничоњ д≥¤льност≥ в аграрн≥й сфер≥
економ≥ки/методолог≥њ ≥ орган≥зац≥¤.- .:1995.-177с.
21.
ћесель-¬есел¤к ¬.я. –еформуванн¤ аграрного виробництва.- : ≤нститут
аграрноњ економ≥ки ”јј,1999.-272с.
22.
ѕротченко ќ.ќ.,ѕугачов ћ.≤.,—отников —.ќ. –озм≥ри ≥ стуктура
с≥льськогосподарських формувань у —Ўј й ”крањн≥.- : ѕјѕ.:є14 2000
23.
аблук ѕ.“.,—итник ¬.ѕ.,ƒем’¤нко ћ.я.,Ўпичак ќ.ћ. ѕос≥бник по
реформуванню ринкового середовища п≥дприЇмства јѕ .- .:≤ј≈,1997.-587.
24. Ўк≥льов ќ.¬. ќрган≥зац≥¤ виробництва ≥
п≥дприЇмницькоњ д≥¤льност≥ в с≥льськогосподарських п≥дприЇмствах.:- .1997-336с.
25. јбрамова ј.». ѕ≥дготовка
менеджеров.- ,1990
26. Ѕурлаков ¬.¬., јбрамова ј.».
—овершенствование стил≥в и специалистов.-ћ.,1990.
27. ¬нукова Ќ.Ќ. практика страхового
бизнеса.- .:Ћибра.1994.
28. ƒрукер ѕ.–инок:как выйти в
лидеры.ѕрактика и принципы:ѕер.с
англ…-ћ.,1992
29. ƒунган ƒж.ќсновополагающие идеи в
менеджменте.”роки основоположников менеджмента и управленчиской практике:ѕер.с
англ..-ћ.:ƒело,1996.
30. ≈рмошенко Ќ.Ќ.,—кворцов Ќ.Ќ.
словар-справочник предпринимател¤.- .:”кр≤Ќ“Ё».1993.
31. ∆ариков
.—. встыпающему в должность:Ќаучно-попул¤рный справочник дл¤ начинающего
руководител¤.-ћ.,1985.
32. «айцев Ћ. ¬аше врем¤ –в ваших руках.—оветы
руководител¤м,как эффективно использовать рабочее врем¤ :ѕер.с нем.-ћ.,1990.
33. «айцев Ћ.,Ћан Ћ.–уководить без
конфликтов:—окр.ѕер.с нем.-ћ.,1990.
34. ак добитс¤ успехов:ѕрактические советы
деловым люд¤м/ѕод ред…¬.≈.’руцкого.-ћ.,1991
35. отлер ‘. ќсновы
маркетинга:ѕер.с.јнг.-ћ.:ѕрогресс,1992
36. ричевський –.Ћ. ≈сли ¬ы
руководитель.Ёлементи психологии менеджмента в повседневной
работе.-ћ.,ƒело.1993
37. Ћаданов ».ƒ.ѕрактический менеджмент:в
«ч.-ћ.:1992
38. ћаскан ћ.јльберт ћ.’еодоури ‘.ќсновы
менеджмента:ѕер.с.анг.-ћ.1992.
39. Ќекоторые аспекты современного
менеджмента/—ост.¬.¬.ƒыдык.-¬ильнюс.1989.
40. Ќовицкий ¬.≈. ¬нешнеэкономическа¤
детельность и международный маркетинг.- :“ибр.1994.
41. ѕортрет ћ.ћеждународна¤
конкуренц≥¤. онкурентные преимущества стран.-ћеждународ.ќтношение.1993.
42. ѕрактика эфективной работы
руководител¤/—ост.ё.—,Ћимонов.-Ћ.1991.
43. ѕредпринимательство и безопастность:в
3 т.-ћ.:”неверсам.1991
44. ѕригожий ј.». ќрганизайи¤ ј.».
ќрганизайии: системы и люди.-ћ.:ѕолитиздат.1983.
45. ‘ансуа
ј.–. справочное руководство по вопросам организации:а 2т.:ѕер.с франц.-ѕариж
1985.