МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Аграрно-економічний коледж Полтавської державної аграрної академії

 

 

 

 

 

 

 

Методичні вказівки

 

 

 

 

 

 

до виконання курсової роботи з дисципліни :

 

«Економіка і організація сільськогосподарського виробництва»

 

для студентів спеціальності 5.070906 «Землевпорядкування»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Полтава,2006

 

 

 

 

Укладач :

Матвієнко О.В. – заступник директора з навчально-виробничої роботи, викладач економічних дисциплін.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Загальні положення виконання курсових робіт.

 

Курсова робота-самостійно виконана студентом і подана в письмовій формі розробка відповідної теми програми згідно предмету, що вивчається з використанням звітних і планових показників с.г підприємств.

Мета курсової роботи-поглиблення студентами теоретичних знань,набуття та закріплення практичних навичок самостійної роботи з метою реалізації їх практичної діяльності.

Курсова робота виконується згідно затвердженої тематики на засіданні циклової комісії, на базі сільськогосподарських підприємств, де проходять виробничу практику студенти, та індивідуальних завдань.

Курсова робота являє собою рукописний текст обсягом 25-30 сторінок стандарту, також таблиці, схеми, діаграми, розрахунки.

Курсова робота включає: зміст, вступ, основні розділи, висновки і пропозиції, список літератури.

У вступі визначається актуальність і значимість обраної теми, чітко формується мета роботи.

У розділі «Організаційно-економічна характеристика підприємств» відображається розміщення підприємства, його спеціалізацію, організаційну будову, основні виробничі і економічні показники роботи за останні 2-3 роки та їх короткий аналіз.

Залежно від теми роботи, характеристика господарства може бути розширена і доповнена іншими показниками.

Другий розділ-основна частина курсової роботи, в ній проводиться обчислення,оформлюються таблиці,схеми,діаграми.По кожному питанню роблять висновки.

Другий розділ становить 60-70 % загального обсягу роботи.

Висновок роботи узагальнює суть розкриття теми.Пропонуються конкретні пропозиції з метою використання внутрішніх резервів підприємства для підвищення ефективності господарювання.

  При складанні і написання списку літератури перелік основної ї додаткової літератури, законів України, та інших документів, які використовують при написанні курсової роботи, студент формує в алфавітному порядку.На початку списку висвітлюють Закони Верховної Ради України, Укази Президента України, Постанови кабінету Міністрів, потім автори наукових праць, монографій, навчальних видань, журнальних статтей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Порядок оформлення курсової роботи

 

Курсова робота виконується на стандартних аркушах формату А4, на  одній сторінці повинно бути 28 рядків.

Поля кожної сторінки-20мм-5мм-5мм-5мм.

Нумерація таблиць наскрізна Таблиці мають нумерацію, назву, одиницю виміру з обов’язкову вказівкою року.

Необхідно виділити абзац.Кожний розділ починають із нового аркуша.

Скорочення в словах вживається тільки в загальноприйнятих випадках.

Виконується курсова робота одним кольором, краще чорним.

В роботі не повинно бути граматичних помилок. Курсова робота повинна мстити додатки, які підшиваються в кінці під заголовком «Додатки».

 

Примірний зміст курсової роботи

 

Вступ

1.     Природно-економічна характеристика підприємства

2.     Організація ефективного використання виробничих фондів.

3.     Матеріально-технічне забезпечення основних робіт.

Висновки і пропозиції

4.     Література

Методика виконання.

Вступ

Висвітлюється актуальність та значимість вибраної теми. На яких питаннях буде зосереджена увага. За який період використанні учбові та літературні джерела, статистична інформація.

1.     Природно-економічна характеристика с.г. підприємства.

1.1. Місце розташування: віддаленість від районного, обласного центру, залізничних станцій, пунктів прийому та переробки с.г. продукції. Інформація: під’їздні  дороги, електрифікація, радіофікація, запровадження комп’ютеризації.

1.2. Природна і економічна характеристика, рельєф, грунти, кількість опадів, температурний режим, наявність джерел водопостачання.

1.3. Спеціалізація с.г. підприємства.

1.4. Розміри с.г. підприємства:

- земельні угіддя;

- основні фонди;

- трудові ресурси;

-поголів’я худоби і птиці.

1.5. Організаційна будова с.г. підприємства:

- підрозділи основного виробництва, підсобні, обслуговуючі;

- структура організаційної будови.

1.5. Управління сільськогосподарським підприємством.

1.6. Аналіз основних виробничих і економічних показників за 2-3 роки.

- поняття виробничих та економічних показників в сільському господарстві, їх склад і структура.

Титульна сторінка оформлення так:

 

 

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНИЙ КОЛЕДЖ ПДАА

 

 

                                                                           

                                                                            Лабораторія економіки,

                                                                             організації і планування

                                                               с.г.виробництва

 

 

 

 

КУРСОВА РОБОТА

 

З дисципліни «Економіка і організація сільськогосподарського виробництва»

 

на тему____________________________________

на базі_____________________________________

(назва підприємства)

 

 

 

 

 

Виконав : студент_______________

Групи__________курсу__________

______________________відділення

 

 

 

 

 

Перевірив : викладач________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Полтава,2006

 

 

Аграрно-економічний коледж ПДАА

 

Дисципліна Економіка і організація с-г виробництва

 

Спеціальність Землевпорядкування

 

Курс_______Група_________Сепестр_____________

 

 

Завдання

На курсову роботу студента

__________________________________________________________________

(Прізвище імя та по-батькові)

 

1.Темапроекту(роботи)________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

2.Строк здачі студентом закінченого проекту (роботи)____________________

3.Вихідніданідороботи_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4.Зміст розрахунково-пояснювальної записки (перелік питань, які підлягають розробці)____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5.Перелік графічного матеріалу (з точним зазначенням обов’язкових креслень)____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

6.Дата видачі завдання_______________________________________________

 

 

 

 

 

КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН

 

 

Назва етапів курсового проектування

( роботи )

Строк

виконання

етапів проекту

( роботи )

 

Примітки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Студент______________

                

                    (підпис)

Керівник______________                                        ________________________

                        

                     (підпис)                                                                (прізвище,ім’я та по-батькові)

 

“_______”___________200__р.

 

 

 

 

 

Тематика курсових робіт з дисципліни «Економіка і організація сільськогосподарського виробництва»спеціальність «Землевпорядкування».

 

1.     Створення та організаційно-господарські основи діяльності:

1.1.          – приватних (приватно-орендних) підприємств ;

1.2.          – с.г.товариств з обмеженою відповідальністю;

1.3.          – с.г.виробничих кооперативів ;

1.4.          –акціонерних товариств;

1.5.          –особистих селянських господарств ;

1.6.          –фермерських господарств ;

2.     Складання технологічних карт в господарстві.

3.     Організація і економічна ефективність виробництва.

3.1.          зерна

3.2.          цукрових буряків

3.3.          соняшнику

3.4.          овочів

3.5.          плодів

4.     Організація і шляхи підвищення економічної ефективності   виробництва:

4.1             молока

4.2             продукції свинарства

4.3             продукції великої рогатої худоби

4.4             продукції птахівництва

5.     Організація раціонального використання земельних угідь

6.     Організація раціонального використання основних фондів.

7.     Організація раціонального використання машино-тракторного парку.

8.     Організація нормування праці.

9.     Організація оплати праці в с.г. підприємствах.

10.                       Організація раціонального використання трудових ресурсів.

11.                       Організація інфраструктури аграрного ринку.

12.                       Аналіз і шляхи підвищення ефективності виробництва продукції рослинництва.

13.                       Підвищення ефективності виробництва продукції тваринництва.

14.                       Продовольчий ринок і його народногосподарське значення.

Виробництво с.г. продукції і шляхи підвищення ефективності господарювання в умовах ринку.

Тематика курсових робіт розглянута на

                                       Засіданні циклової комісії економічних дисциплін

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Примірні плани курсових робіт

Тема: Створення та організаційно-господарські основи діяльності

                                              с.г. підприємства.

Примірний план

Вступ.

1.     Організаційно-економічна характеристика підприємства:

-         розміщення ;

-         природні умови ;

-         спеціалізація, розміри ;

-         організаційна будова ;

-         основні виробничі та економічні показники роботи.

2.     Порядок створення підприємства :

-         прийняття рішення про створення підприємства;

-         вибір юридичної форми;

-         проведення підготовчої роботи;

-         складання установчого договору;

-         прийняття статуту;

-         формування майна;

3.     Організаційно-господарські основи підприємства:

-         мета діяльності;

-         статутний фонд;

-         основні принципи діяльності.

Висновки та пропозиції.

Використана література

Додатки:

-         статут підприємства;

-         Акт на право приватної власності на землю;

-         Майновий сертифікат

-         Договір аренди землі;

-         Договір оренди майна.

Рекомендована література.

1.     Закон України: Про колективне с.г. підприємство,1992.

                                       Про підприємство в Україні,1998.

                                       Про фермерське господарство,2003.

                                       Земельний Кодекс України,2001.

                                       “Про с.г. кооперацію”,1997.

                                       “Про підприємство1991

                                       “Про господарські товариства,1991.

2.     Указ Президента Про невідкладні заходи щодо прискорення регулювання аграрного сектору економіки1999.

3.     Посібник. Паювання с.г. земель та структурна передумова в сільському господарстві України.2000р.

4.     Журнали.Економіка України.

5.     Журнали.Економіка АПК.

 

 

 

 

 

 

Тема: “Організація оплати праці в с.г. підприємствах”

План:

1.     Організаційно-економічна характеристика підприємства:

2.     Стан оплати праці в України.

-  реформування оплати праці в ринкових умовах (2-3ст);

-  організація оплати праці в підприємствах;

-  поняття оплати праці;

-  види, форми і системи оплати праці в с.г. підприємствах;

-  оплата праці в рослинництві;

-  оплата праці в тваринництві;

-  оплата праці керівників і спеціалістів.

-  планування фонду оплати праці;

Додатки:

1.     Положення про оплату праці в с.г. підприємстві.

2.     Тарифні ставки.

3.     Посадові оклади керівників і спеціалістів.

Рекомендована література.

1.     Закон України Про оплату праці1995 р.

2.     Указ Президента України Про концепцію дальшого реформування оплати праці в Україні,2000 р.

3.     Закон України Про колективні договори і угоди

4.     Положення про оплату праці в с.г. підприємствах.

5.     Тарифні ставки.

6.     Тарифні сітки.

7.     Зрібняк Л.Я. Організація і планування на с.г. підприємствах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема:  “Організація і економічна ефективність виробництва продукції  рослинництва”. (зерна, цукрових буряків, соняшнику, овочів та ін.)

План

Вступ.

1.     Природно- економічна характеристика підприємства.

2.     Аналіз стану виробництва продукції та її ефективності:

-         значення продукції рослинництва в економіці господарства;

-         сучасний стан та перспективи її виробництва в Україні;

-         аналіз посівних площ, урожайності, валових зборів;

-         собівартості, фінансових результатів від реалізації за останні 3 роки

3.     Планування виробництва продукції рослинництва:

-         визначення планових посівних площ, урожайності, валових зборів;

-         складання технологічних карт;

-         робочі плани.

4.     Організація виробництва продукції рослинництва:

-         місце в сівозміні;

-         сорти;

-         короткий опис технології виробництва;

-         організація основних виробничих процесів;

-         організація праці;

-         норми виробітку на основні с.г. роботи;

-         оплата праці в рослинництві.

Висновки і пропозиції.

Література

Додатки:

1.     Технологічна карта культури.

2.     Робочий план на весняно-польові роботи

3.     Фінансова, статистична звітність підприємства за останні 2 роки.

Література.

1.     Руслан П.П. Економіка сільськогосподарського господарства.

2.     Мацибора В.І.Економіка сільського господарства.

3.      Зрібняк Л.Я. Організація і планування на с.г. виробництва.

4.     Статистичний збірник.Україна в цифрах.

5.     Журнали.Економіка України.

6.     Журнали.Економіка АПК.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема:  “Організація і економічна ефективність виробництва продукції   тваринництва

 

План

Вступ.

1.     Природно- економічна характеристика підприємства.

2.     Планування тваринництва.

3.     Організація виробництва продукції тваринництва: спосіб утримання тварин, система годівлі, відтворення стада, система кормо виробництва.

4.     Аналіз стану виробництва продукції та її ефективності:

-         значення продукції в економіці підприємства;

-         сучасний стан та перспективи її виробництва в Україні;

-         аналіз поголів’я, продуктивності, валової продукції,

собівартості, фінансових результатів від реалізації за останні 3 роки;

5.     Організація кормової бази.

Висновки і пропозиції.

Література

 

Додатки:

1.     Оборот стада

2.     Кормовий план

     Література.

     1. Руснак П.П. Економіка сільськогосподарського господарства.

2. Мацибора В.І.Економіка сільського господарства.

3. Зрібняк Л.Я. Організація і планування на с.г. виробництва.

4. Статистичний збірник.

5. Журнали. Економіка України.

6.     Журнали. Економіка АПК.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Тема:  “Організація ефективного використання трудових ресурсів

Примірний план

Вступ.

1.     Характеристика с.г. підприємства.

2.     Організація ефективного використання трудових ресурсів:

-         наявність, забезпеченість трудовими ресурсами;

-         аналіз забезпеченості трудовими ресурсами;

-         аналіз використання трудових ресурсів.

-         Підвищення ефективності використання трудових ресурсів.

Висновки і пропозиції.

Використана література.

 

Додатки: Бухгалтерський звіт підприємства.

                Фінансовий звіт підприємства.

Рекомендована література.

1.     Мацибора В.І.Економіка сільського господарства

     2.   Руснак П.П. Економіка сільськогосподарського господарства.

3.  Статистичний збірник.

4.  Журнали. Економіка України.

5.  Журнали. Економіка АПК.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема:Організація раціонального використання земельних угідь

Примірний план

Вступ.

1.     Організаційно-господарська характеристика підприємства.

2.     Організація раціонального використання земельних угідь в Україні.

-         стан використання земельних угідь в підприємстві;

-         аналіз складу та структури земельних угідь;

-         аналіз структури посівних площ;

-         економічна ефективність використання земельного фонду.

 

Висновки і пропозиції.

Використана література

 

Додатки:

Акт на право приватної власності на землю.

Договір оренди земельної частки (паю).

Література.

1.     Земельний Кодекс України,2001 р.

2.     Указ Президента України Про основні напрями земельної реформи в Україні на 2002-2005 роки-2001 р.

3.     Закон України Про плату за землю-1996 р.

4.     Статистичні збірники. Україна в цифрах.

5.  Журнали. Економіка України.

6.  Журнали. Економіка АПК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема:Організація раціонального використання земельних угідь

План

1.     Вступ

2.     Огляд літературних джерел по темі.

3.     Природно-економічна характеристика підприємства.

4.     Організація ефективного використання виробничих фондів.

5.     Матеріально-технологічне забезпечення основних робіт.

Висновки і пропозиції

Методика виконання

-         Вступ.

Висвітлюється актуальність та значимість вибраної теми. На яких питаннях буде зосереджена увага.За який період використанні учбові та літературні джерела., статистична інформація.

-         Природно- економічна характеристика с.г. підприємства:

Місце розташування: віддаленість від районного, обласного центру, залізничних станцій, пунктів прийому та переробки с.г. продукції, Інфраструктура: під’їздні дороги, електрифікація, телефонізація, радіофікація, запровадження комп’ютеризації.Природна і економічна характеристика, рельєфу, грунту, кількість опадів, температурний режим, тривалість джерел водопостачання.

-         Спеціалізація с.г. підприємства.

-         Розміри с.г. підприємства:

     - земельні угіддя;

     - основні фонди;

          - трудові ресурси;

     - поголів’я худоби і птиці.

- Організація будова с.г. підприємства:

     - підрозділи основного підприємства, підсобні, обслуговуючі;

     - структура організаційної будови.

- Управління сільськогосподарських підприємством.

- Аналіз основних виробничих і економічних показників за 2-3 роки.

     - поняття виробничих показників в рослинництві, їх склад.

 

Аналіз посівних площ, урожайності і валових зборів.

 

Групи культур,

культури

 

Посівна площа, га

 

Урожайність, ц

 

Валовий збір

 

 

Звітний рік

Базисний рік

+

-

Звітний рік

Базисний рік

+

-

Звітний рік

Базисний рік

+

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема: Складання технологічних карт в рослинництві

План

Вступ. (1, 5, стор.)

             - поняття про планування с.г. виробництва, цого суть і завдання

                в умовах ринкових відносин в АПК.

             - система внутрішньго планування.

1. Огляд літературних джерел по темі.

2. Природно-економічна характеристика підприємства.

3. Технологічні карти в рослинництві.

                  - їх суть, зазначення, порядок складання;

                  - методика технологічної карти (на конкретному прикладі)

4. Використання технологічних карт, контроль дотриманням лімітів затрат,визначення за технологічними картами,

Висновки та пропозиції,

Список літературних джерел,

Додатки: технологічна карта культури.

                  Тарифні ставки,

                  Ціни та добрива, насіння, засоби захисту рослин.

Рекомендована література:

Зрібняк Л.Я. Організація с.г. виробництва

Методичні вказівки до складання карт.

Довідники тарифікації роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема: “Організація оплати праці в с.г. підприємствах”

 

План:

Вступ

1.     Організаційно-економічна характеристика підприємства:

2.     Організація нормування праці в с.г. (8-10 стор.)

-         норми праці,їх суть.

-         методи нормування праці.

-         розробка норм праці, с.г. підприємстві.

-         суть, завдання та організація нормування праці в сільському господарстві:

-         вдосконалення нормування праці в сучасних умовах. (2-3 стор.)

3.     Норми виробітку і норми обслуговування на основні с.г. роботи підприємства:

-         методика їх визначення (5 стор);

-         затвердження і уточнення норм праці с.г. підприємстві (3 стор);

-         контроль за виконанням норм праці (2 стор );

 Висновки і пропозиції.

Використана література

Додатки: норми виробітку на основні с.г. роботи в рослинництві.

                 норми обслуговування тварин в тваринництві.

Література:

1.     Зрібняк Л.Я. Організація і планування виробництва на с.г. підприємстві

2.     Типові норми виробітку на с.г. роботі.

3.  Журнали. Економіка України.

4.  Журнали. Економіка АПК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема:Організація раціонального використання машинно-тракторного парку

План

 

Вступ.

1.     Природно- економічна характеристика підприємства.

2.     Сучасний стан машинно-тракторного парку с.г.

-         завдання і шляхи вдосконалення машинно-тракторного парку.

-         стан використання машинно-тракторного парку в підприємстві

-         наявність, склад і рівень забезпеченості підприємства тракторами і машинами.

-         система машин для виробництва основних видів с.г. продукції

-         організація матеріально-технічного постачання, матеріально-технічне обслуговування (3-4 стор).

3.     Аналіз використання машинно-тракторного парку і резерви підвищення ефективності.

Висновки і пропозиції:

 

Додатки: план ремонту техніки (1 стор)

 

Рекомендована література:

1. Зрібняк Л.Я. Організація і планування на с.г. підприємстві

2. Статистичні збірники.

3. Журнали. Економіка України.

4. Журнали. Економіка АПК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додатки

 

 

Структура земельних угідь

Сільськогосподарські

угіддя, га

Площа, га за

базисний

період

Площа, га за

звітний рік

Структура

%

Відхилення,

(+;-)

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

Структура посівних площ

 

Сільськогосподарські

угіддя, га

Площа, га за

базисний

період

Площа, га за

звітний рік

Структура

%

Відхилення,

(+;-)

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Собівартість і трудомісткість продукції рослинництва

 

Культура

Собівартість, грн../т

Затрати праці, год/т

Базисний період

Звітний

рік

Відхилення,

+;-

Базисний період

Звітний

рік

Відхилення,

+;-

1

2

3

4

5

6

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Собівартість і трудомісткість продукції рослинництва

 

 

Культура

Собівартість, грн../т

Затрати праці, год/т

Базисний період

Звітний

рік

Відхилення,

+;-

Базисний період

Звітний

рік

Відхилення,

+;-

1

2

3

4

5

6

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виробничі показники підприємства

 

 

Виробничі показники у рослинництві

 

 

Культура

Площа посіву, га

Урожайність, ц/га

Валовий збір, т

1

2

3

4

 

 

 

 

 

 

Виборчі показники в тваринництві

 

 

Вид тварин

Поголів’я

Продуктивність

Валовий вихід

продукції, т

1

2

3

4

 

 

 

 

 

 

Основні економічні показники підприємства

 

 

Показники

Рослин-

ництво

Тварин-

ництво

Інші

галузі

Всього по

підпри-

ємству

1

2

3

4

5

6

 

Валова продукція, тис. грн.

 

 

 

 

 

Валовий доход, тис. грн..

 

 

 

 

 

Чистий дохід, тис грн.

 

 

 

 

 

Собівартість одиниці продукції

 

 

 

 

 

Товарна продукція, тис. грн..

 

 

 

 

 

Прибуток (збиток), тис. грн.

 

 

 

 

 

Рентабельність, %

 

 

 

 

 

 

Показники інтенсифікації та розширеного відтворення підприємства

 

 

Назва показників

Значення

за базисний період

за звітний рік

1

2

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Земельний фонд України

 

 

 

Види

сільськогосподарських

угідь

 

Площа, га

 

Структура, %

1

2

3

 

 

 

 

 

Земельний фонд Полтавщини

 

Види

сільськогосподарських

угідь

 

Площа, га

 

Структура, %

1

2

3

 

 

 

 

 

 

Показники використання трудових ресурсів

 

 

Вихідні дані та

показники

Базисний період

Звітний рік

Відхилення, (+;-)

1

2

3

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Забезпеченість основними фондами

 

 

Види ОФ

 

Потреба

 

Наявність

Рівень

Забезпеченості,

%

Відхилення,

(+;-)

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

Аналіз складу основних фондів

 

 

Групи ОФ

Базисний

період

 

Звітний рік

 

Структура, %

Відхилення,

(+;-)

1

2

3

4

5

I грн.

 

 

 

 

II грн

 

 

 

 

III грн

 

 

 

 

IV грн

 

 

 

 

Всього

 

 

 

 

 

 

Аналіз структури основних фондів

 

Призначення

для

використання

Базисний

період

 

Звітний рік

 

Структура, %

Відхилення,

(+;-)

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

Показники забезпеченості та використання основних фондів

 

Вихідні дані

Та показники

Базисний

період

 

Звітний рік

 

Структура, %

Відхилення,

(+;-)

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Економіка виробництва сільськогосподарської продукції

 

 

 

 

Галузь

Витрати

виробництва,

тис. грн..

Реалізація, тис.

Грн..

Прибуток(+),

збиток(-),

тис. грн

 

Рентабельність,

%

базисний

звітний

відхилення,(+;-)

базисний

звітний

відхилення,(+;-)

базисний

звітний

відхилення,(+;-)

базисний

звітний

відхилення,(+;-)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

 

Структура товарної продукції за звітний рік

 

 

№ з/п

Види продукції

Сума реалізації

продукції

Структура, %

1

2

3

4

 

 

 

 

 

 

Ефективність використання землі

 

 

 

№ з/п

 

 

Показники

 

Базисний період

 

Звітний рік

 

 (+;-)

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

Ефективність використання основних виробничих фондів

 

 

 

№ з/п

 

 

Показники

 

Базисний період

 

Звітний рік

 

 (+;-)

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назад     

Hosted by uCoz